Španělský Superpohár získala Barcelona

Fotbalisté Barcelony se radují z branky. (© marca.es)

Ani výhra 3-1 z vlastního stadionu nestačila Seville k zisku španělského Superpoháru, Barcelona v odvetě na Nou Campu nedala neškodným Andalusanům šanci a zaslouženě zvítězila 4-0.

Pep Guardiola nechal odpočívat Zlatana Ibrahimovice a dal v útoku důvěru Leo Messimu, pozdějšímu hrdinovi utkání, Pedrovi a Bojanovi.

Antonio Alvarez zvolil hru s jediným hrotem, kterým byl Alvaro Negredo. V základní sestavě nechyběl Jesús Navas, který se však stejně jako celá Sevilla trápil.

První změna skóre se udála ve 14. minutě, kdy si Konko nešikovně srazil Pedrův centrovaný míč do vlastní branky. Tečovaný pokus Maxwella Palop chytil, Bojan o několik minut později mířil vedle.

Geniální pas Xaviho vyslal do samostatného úniku Messiho a Argentinec ukázal, že přes léto nic ze svých kvalit neztratil. Po 24 minutách tak Barcelona smazala manko z prvního zápasu.

Ale to nebylo vše. Krátce před odchodem do šaten přidal Messi svůj druhý zásah a definitivně tak rozhodl o osudu dvojutkání.

Ve druhém dějství tlak domácích poněkud opadl, přesto byl Messi blízko další brance. Nejlepší hráč světa poté naservíroval míč před prázdnou svatyni Iniestovi, ten ho ovšem poslal mimo. Proti střídajícímu Villovi, jenž debutoval v novém dresu před vlastním publikem, se vytáhl Palop.

Jediná šance Sevilla mohla přijít po rychlém brejku, kdy se však Luis Fabiano nedohodl s Jesúsem Navasem a přenechali míč obraně Barcelony. To dokumentovalo výkon hostů, kterým přidal po povedené týmové akci poslední hřebíček do rakve Messi, jenž tak dokončil svůj hattrick.

Barcelona začala novou sezónu tak, jak zakončila tu minulou, a sice ziskem trofeje. Zcela zaslouženě.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace