Atlético získalo evropský Superpohár

Radost hráčů Atlética. (© marca.es)

Atlético Madrid zdolalo v bitvě o evropský Superpohár Inter Milán zásluhou branek José Antonio Reyese a Kun Agüera 2-0.

Los Colchoneros předvedli na stadionu v Monacu dobrý výkon zejména v defenzivě, přes kterou se Inter Milán s Diego Militem nebo Samuelem Etooem těžko prosazoval. Ale také dopředu se Madriďanům dařilo, po většinu utkání byli aktivnějším týmem.

Jako první zahrozil italský celek, šanci Milita po nepovedeném zákroku v novém dresu debutujícího Godína na poslední chvíli odvracel nebezpečí Domínguez. Na druhé straně se po střetu se Samuelem marně dožadoval pokutového kopu Kun Agüero.

Argentinský obránce Interu po půlhodině hlavičkoval v ideální pozici po rohovém kopu nad, střely Etooa a Kun Agüera svůj cíl rovněž minuly. Nejblíže gólu byla madridská desítka chvíli před koncem poločasu, míč ovšem prosvištěl nad brankou.

Po změně stran pokračovalo Atlético v aktivní hře, první pokus Reyese ještě Júlio César zlikvidoval, ten druhý už ne a španělský klub se ujal vedení. To necelých deset minut před koncem pojistil do odkryté branky Kun Aguero po skvělém pasu Simaoa.

Inter mohl snížit v poslední minutě, kdy rozhodčí nařídil za střet Raúla Garcíi s Pandevem pokutový kop. Ten Diego Milito kopnul špatně, čímž ulehčil práci De Geovi, jenž balón vyrazil.

Atlético Madrid se po Barceloně, Realu Madrid, Valencii a Seville stalo pátým španělským celkem, který se raduje z evropského Superpoháru.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace