Preview: Skotsko - Španělsko

Vicente del Bosque a Iker Casillas. (© as.com)

Španělsko čeká třetí bitva kvalifikační války o postup na mistrovství Evropy 2012, tentokrát zamíří La Roja do Skotska.

Aktuální držitelé evropského i světového prvenství zatím kráčejí k účasti na dalším turnaji pevným krokem, když vytěžili z úvodních dvou zápasů plný počet bodů.

Skotové mají na kontě o zápas více, ale o dva body méně. Po remíze v Litvě a vydřenému vítězství nad Lichtenštejnskem podlehli v Praze České republice 0-1. V Edenu se navíc Skotové prezentovali velmi slabým a bojácným výkonem.

Na Hampden Park, kde se dnešní utkání odehraje, mají skvělé vzpomínky Iker Casillas a Vicente del Bosque, kteří zde před osmi lety vyhráli s Realem Madrid finále Ligy mistrů proti Bayeru Leverkusen. Od té body se hodně změnilo. Mladík Casillas se proměnil v kapitána národního týmu, kde ho vede právě Del Bosque.

Casillas nebude mezi třemi tyčemi chybět ani tentokrát. Po chřipkovém onemocnění se do základní sestavy vrátí Xabi Alonso, kvůli čemuž nezbyde místo na Santi Cazorlu. O góly by se opět mělo starat duo David Villa a Fernando Llorente.

Skotové se podle všeho představí s jediným hrotem, kterým bude nejlepší střelec domácí soutěže Miller. Craig Levein už v Praze ukázal, že se nebojí defenzivního pojetí. I dnes se očekává, že to bude soupeř, kdo bude mít hru pod kontrolou.

La Roja vyhrála na Hampden Parku pouze jednou, a to v roce 1974 díky dvěma gólům Quiniho. Pokud by se dnes historie opakovala, udělala by Del Bosqueho parta velký krok směrem k ME 2012. Zápas začíná ve 21 hodin, řídit ho bude Švýcar Massimo Busacca.

Pravděpodobné sestavy:

Skotsko: McGregor; Hutton, Weir, Caldwell, McManus, Whittaker; Fletcher, Dorrans, Morrison, Mackie a Miller.

Španělsko: Casillas; Sergio Ramos, Piqué, Puyol, Capdevila; Xabi Alonso, Busquets, Iniesta, Silva; Villa a Llorente.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace