Preview: Rangers - Valencia

Ibrox Stadium. (© as.com)

Glasgowští Rangers dnes večer přivítají valencijské Netopýry, s nimiž na trávníku překrásného Ibrox Stadium svedou bitvu o druhý postupový flek, který by měl podle papírových předpokladů připadnout právě jednomu z námi sledované dvojice.

Rangers zatím putují domácí soutěží bez ztráty byť jediné kytičky, přesto nejsou na cestě za ligovými vavříny sami. Po osmi kolech nasbíral plný počet bodů také úhlavní nepřítel Celtic a skotská Premier League již vyhlíží první vzájemný duel těchto dvou rivalů, kteří si - jako již každoročně - nic nedarují.

Valencii po skvostném úvodu trošičku přistřihly křídla Manchester United v milionářské Champions League a obhájce španělského titulu FC Barcelona v soutěži domácí. Právě utkání s katalánským velkoklubem přímo předcházelo dnešnímu klání a rozhodně poukázalo na několik malých chyb a nedotažeností ve valencijském systému, respektive valencijské hře.

Oba dnešní soupeři se proti sobě utkali naposledy před dlouhými jedenácti lety a v obou případech byla lepší Valencia, která později dokráčela až do památného ryze španělského finále s Realem Madrid, v němž Bílému baletu podlehla vysoko 0:3. Nyní je však jiná doba. Era, kdy Valencijští rozhodně nekalkulují s tím, že by měli dosáhnout podobných úspěchů jako na přelomu tisíciletí.

Je nutné podotknout, že i skotská nejvyšší soutěž, respektive její evropské články Celtic a v našem případě Rangers FC již nejsou nekvalitními a nekonkurenceschopnými mužstvy, a tak nás jistojistě čeká vyrovnaný duel. Na adresu Rangers leccos poznamenal Manuel Fernandes: " Nemyslím si, že Rangers budou hrát totéž, co hráli v Manchesteru, kde chtěli uhrát remízu. Nyní hrají doma a budou chtít vyhrát. Není jednoduché přijet na Old Trafford a odvést si bod, takže musíme mít respekt a budeme mít respekt," řekl čtyřiadvacetiletý portugalský záložník, který očekává, že to nebudou mít vyslanci španělské kopané na Ostrovech lehké.

Utkání začíná v tradiční čas na tradičním místě v Glasgowě a není pochyb o tom, že výsledek z tohoto utkání hodně napoví o možnostech obou klubů, kteří by se měly a budou rvát s Manchesterem United o postup ze skupiny.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace