Preview: Barcelona - Kodaň

Pep Guardiola v rozhovoru s Davidem Villou. (© as.com)

Středeční program milionářské Champions League nabízí mimo jiné souboj španělského a dánského mistra, tedy bitvu slavného katalánského giganta FC Barcelona a jeho poněkud méně slavnějšího protějšku FC Kodaň.

Dánský celek čeká první výjezd mimo domovinu ostrova Sjælland, který zůstal po dvou odehraných kolech stále nedobyt. Letos má tým z dánské metropole zatím stoprocentní bilanci a bez ztráty jediné kytičky pošilhává po postupu do osmifinále. Zatímco pro Kodaň je osmifinále výzvou, pro Barcelonu bytostnou nutností a povinností.

Osminásobný dánský šampión prožívá skutečně výbornou sezónu, což se projevuje právě i v Lize mistrů. Dánská nejvyšší soutěž v současnosti nezná lepší a kvalitnější tým, jakým je Kodaň, která vede po dvanácti kolech tabulku o úctyhodných dvanáct bodů, přičemž svým herním projevem a suverénností připomíná českou Viktorii Plzeň, a která vyhrála deset z posledních jedenácti zápasů, včetně klání v Lize mistrů.

Barceloně patří po sedmi kolech až třetí příčka, přesto z jednobodové blízkosti dýchá na záda úhlavnímu nepříteli a konkurentovi v boji o španělský titul, vedoucímu Realu Madrid. Dle umístění v tabulce však nelze porovnávat aktuální fazónu.

O dánském protivníkovi se rozpovídal Gerard Piqué: "Naši protivníci nejsou až tak moc známí, avšak body jsou stejně důležité nebo dokonce důležitější. V domácí soutěži se může chyba či nedostatek napravit, protože je sezóna dlouhá, ale v Lize je obtížné vrátit zaváhání z domácího utkání," řekla katalánská věž, letošní mistr světa Gérard Piqué.

"Kodaň vyhrála oba dva jejich zápasy a to mluví za vše. Může se zdát, že nejsou tak silní jako Valencie, ale jestliže porazili soupeře jako jsou Rubin Kazaň či Panathinaikos, nemůžeme být tolik sebejistí," dodal třiadvacetiletý reprezentační stoper.

Barcelona bude v utkání jednoznačným favoritem, přesto série a současná fazóna dánského celku vzbuzuje respekt a očekávání, že by Lvi mohli v katalánské metropoli dosáhnout velkého překvapení a přiblížení se vysněnému osmifinále.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace