Messi zařídil Barceloně výhru nad Kodaní

Lionel Messi. (© marca.es)

Španělský šampión Barcelona si připsal zasloužené vítězství nad dánským mistrem z Kodaně a posunul se na první příčku tabulky.

Přesto bychom mohli na jeho celistvém výkonu a individuálních výkonech jednotlivých hráčů nalézt značné množství chyb a nedostatků, které mohly loňské semifinalisty stát tři body.

Přísnější měřítko by si zasloužila snad jen kvarteto Andrés Iniesta, Dani Alvés, Maxwell a Éric Abidal, asi největším dosavadním zklamáním jsou výkony Davida Villy, jehož střelný prach zřejmě během letního přestupového období navlhl.

Kodaň se po většinu utkání pouze bránila a hrozila z brejků, přesto nedokázala Pintovu branku takřka sedmdesát minut ohrozit. Jedinou, zato pořádnou šanci měl Dame N’Doye, který krátce před završením sedmdesáti minut trefil břevno za zády José Manuela Pinta, jehož odkrytou branku posléze netrefil César Santini. Kodaň sahala po vyrovnání a Barcelona si s ohledem na velmi špatný výkon ve druhé půli o něj přinejmenším koledovala.

V desáté minutě přišlo první ohrožení dánské svatyně. Maxwell vypálil míč po Iniestově přihrávce do připraveného Wilanda, který za několik sekund kapituloval z kopačky Lionela Messiho, jehož branka však nebyla uznána pro jasný ofsajd.

Barcelona byla jednoznačně aktivnější a v devatenácté minutě se dočkala zasloužené trefy z kopačky levonohého fotbalového kouzelníka Lionela Messiho, který zpoza šestnáctky prudkou ranou vyčistil od všemožné havěti levý růžek Wilandovy branky. S ohledem na další průběh utkání nelze říci nic jiného, že Barcelonu argentinský mág zase a opět spasil.

Krátce po půlhodině se dvacetinásobný španělský mistr dostat do další skvělé příležitosti, kterou měl po sklepnutí výtečně hrajícího, agilního brazilského obránce Daniho Alvése španělský kanonýr David Villa, který z bezprostřední blízkosti vyprášil Wilandovy rukavice. Krátce před tím Wilanda překonal, ale jeho technický pokus se odrazil od břevna. Někdejšímu valencijskému dělostřelci se letos nedaří a potřeboval by trošku více štěstí, potřeboval by se chytnout.

Barcelona do poločasu vstřelila ještě jednu branku. Andrés Iniesta našel za obranou nabíhajícího Gérarda Piquého, který nesobecky přihrál tváří tvář Wilandovi ještě lépe postavenému Lionelu Messimu, který se však nacházel v ofsajdové pozici. Pomezní správně odmával ofsajd a překazil barcelonskou radost. Velmi ofenzivně laděno a na šance bohatou první půli uzavřel průnik Daniho Alvése, který se dokázal prokličkovat do pokutového území, ale jeho slabší střela brankáře Wilanda nevylekala.

Po obrátce Barcelona velmi nebezpečně polevila, přičemž si nevytvářela tolik šancí a hlavně nedokázala Kodaň výrazně zatlačit, což rozhodně nebylo dáno zlepšením dánské defenzívy, ale zhoršením katalánské ofenzívy. V sedmašedesáté minutě málem Kodaň udeřila, když již zmiňovaný N’Doye trefil břevno a Santini následně nedokázal trefit odkrytou branku.

Krátce po této obrovské příležitosti odpověděla Barcelona šancí Davida Villy, který však nedokázal Maxwellovu nepovedenou střelu před brankářem Wilandem tečovat. Barcelona extrémně polevila ve své hře a přímo křičela do tváře hráčů dánského celku, ať vyrovnají.

V šestaosmdesáté minutě mohl skórovat William Kvist, jehož střela z půlky hřiště vylekala vyběhnuvšího Pinta, který měl velké, převelké potíže s tím, aby míč vytáhl na roh. O dvě minuty později se snažil s tragickou ofenzívou něco udělat aktivní Alvést, ale jeho křižná střela skončila na tyči. Ve druhé minutě nastavení nakonec přidala Barca druhou branku, ze které se mohl po Abidalově nepovedené střele radovat argentinský štírek Lionel Messi. Barca sice zvítězila, ale výkon nebyl ideální. Kodaň se naopak nemusí za svůj výkon stydět.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace