El Clásico se bude hrát netradičně v pondělí

Souboj Cristiana Ronalda a Messiho bude jedním z taháků El Clásica. (© as.com)

První letošní El Clásico už má přesné datum a čas, Barcelona vyzve Real Madrid na Nou Campu netradičně v pondělí 29. listopadu od 21. hodiny.

Prestižní a ostře sledovaný duel se měl původně odehrát o den dříve, v neděli 28. listopadu se však konají v Katalánsku volby, z bezpečnostních důvodů byl proto zápas přeložen.

"Rozhodnutí padlo na základě toho, že kolo je na programu ve stejný den, v jaký se v Katalánsku konají volby. Společné proběhnutí obou akcí by mohlo znamenat bezpečností rizika, proto je přesunutí zápasu na pondělí nejlepším řešením pro všechny strany," stojí v prohlášení LFP.

Fotbalisté Barcelony Xavi Hernández a Víctor Valdés nebo generální ředitel Realu Madrid Jorge Valdano přitom před několika dny prohlásili, že jsou proti tomu, aby se střetnutí hrálo v pondělí. José Mourinho i Pep Guardiola se naopak shodli, že datum není rozhodující.

Není to poprvé, co se El Clásico odehraje v tento pro fotbal netradiční den. Stalo se tak už dvakrát, a sice v letech 1964, kdy se z výhry 2-1 po gólech Genta a Puskáse radoval Real Madrid, a 1972, kdy byl opět úspěšnější Bílý balet zásluhou Asensiho. V obou případech se hrálo na Nou Campu a Blancos nakonec dosáhli na ligový titul.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace