Abidal je po transplantaci jater, čeká ho klíčových 48 hodin

Éric Abidal (© as.com)

Éric Abidal se během včerejšího dne podrobil několikrát odložené transplantaci jater.

Operace začala v deset hodin ráno a skončila kolem půlnoci. Obránce Barcelony, jemuž orgán daroval bratranec, se zotavuje v nemonici, podle prezidenta klubu Sandra Rosella je v pořádku: "Éric i jeho bratranec jsou v pořádku, další informace na přání rodiny sdělovat nebudeme."

Dvaatřicetiletému Francouzovi byl před rokem odstraněn z jater nádor a po dvou měsících se vrátil k fotbalu. Před několika týdny se však od lékařů dozvěděl, že musí podstoupit transplantaci. Podle Pepa Guardioly jej nyní čeká 48 hodin, během kterých bude jasné, zda-li tělo nový orgán přijalo.

Během včerejšího utkání Barcelony proti Getafe byl v hledišti nespočet fanoušků, kteří Abidalovi prostřednictvím transparentů přáli štěstí a dodávali odvahu. Ve 22. minutě, což je číslo Abidalova dresu, pak hráče příznivci podpořili potleskem vestoje, což ocenil i sportovní ředitel Katalánců Andoni Zubizarreta: "Byly to velmi emotivní chvíle. Všichni věříme, že tento zápas Éric vyhraje."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace