Aguirre: Jsem v Leganésu šťastný a ještě mi za to platí

Javier Aguirre (© as.com)

Javier Aguirre se v Leganésu rychle zabydlel a nemůže si nové angažmá vynachválit.

"Rychle jsem se usadil, už znám všechny zahradníky i holky z kuchyně. Jsem v Leganésu šťastný a ještě mi za to platí. A to si pište, že ne špatně. Jsem tu se synem, nálada v týmu je výborná... Jsem spokojený. Děkuji pánovi za každý den. Vždyť je mi 60! Když vám řeknou, že v tomto věku budete trénovat mezi nejlepšími, je to privilegium, nadchne vás to," uvedl mexický kouč, jehož úkolem je dostat Okurky z posledního místa tabulky a zachránit je v La Lize.

"Co musíme změnit? Hlavně umístění! (smích) Samozřejmě, že každý po vás chce určitý styl, identitu. Ale jaký chcete mít styl s šesti body v tabulce? Váš styl je záchrana. Snažím se hráče podporovat psychicky. Realita je taková, že jsme nejhorší tým ligy. Tak to v současné chvíli je. Čísla nelžou. Není čas na lítost a smutek. Musíme se zvednout, hrát jako mužstvo, které potřebuje a chce body. Každý hráč má své problémy, snažím se s nimi mluvit. Když si některý stěžuje, že by chtěl hrát víc, tak mu odpovím: 'To mi toho ale musíš víc ukázat, ne.er mě.' A hned se otevřou. Vidí ve mně zkušeného člověka, který mluví narovinu. Nelžu jim."

Aguirre v prvním testu uspěl, na stadionu favorizovaného Realu Sociedad uhrál Leganés remízu 1-1. Zkušeného lodivoda překvapilo, že autor gól Youssef En-Nesyri svůj zásah neslavil: "Viděli jste, že nedávno neslavil ani gól proti Eibaru. Nevím, co s tím klukem je. Já vstřelit vyrovnávací gól, tak se zblázním radostí. Musím se ho zeptat, protože mě to hodně zaujalo. Ale pokud dá dvacet branek, tak ať je klidně neslaví."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace