Ahoj, tady Marcelo, uslyšel fanoušek z telefonu

Marcelo Bielsa (© marca.es)

Marcelo Bielsa je považovaný za jednoho z nejlepších trenérů světa. Přesto zůstává skromný a přátelský, což dokázal svým posledním činem.

Joaquín Sastre přišel ve středu jako každý den do práce v Buenos Aires. Když zvedl zvonící telefon, ozvalo se v něm: "Ahoj, tady Marcelo. Mluvím s Joaquínem? Dostal jsem váš dopis."

Čtyřiadvacetiletý účetní tomu nemohl uvěřit, na druhém konci byl Marcelo Bielsa, kterému na konci února poslal do sídla Athleticu dopis, v němž se vyznal k obdivu impulzivního kouče. "Byl jsem nervózní, vůbec jsem nevěděl, co mám říkat. Nechápal jsem to. Pamatoval si z toho dopisu vše."

"Měl tři stránky, psal jsem ho ručně, protože mi to přišlo autentičtější, od srdce. Trvalo mi to dva dny. Při rozhovoru jsem mu řekl, že obdivuji jeho práci, že je vzorem pro lidi. On mi nabídl setkání, pokud bych někdy zavítal do Bilbaa. To je úžasné gesto," dodal nadšený fanoušek a amatérský fotbalista, který se touží stát trenérem, po šestiminutovém telefonátu se svým idolem.

Samotný Joaquín Sastre asi nedoufal, že se mu vůbec dostane nějaké odpovědi, natož aby mu Bielsa osobně zavolal. Ale takový argentinský kouč je. Blázen. V tom nejkrásnějším smyslu slova.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace