Aki si asi sbalí kufry

Akihiro Ienaga (© diariodemallorca.es)

Akihiro Ienaga, japonský záložník Mallorcy je jen krůček od toho, aby si sbalil kufry a zbytek letošní sezóny dohrál na hostování v některém klubu německé Bundesligy. Středopolař s exotickým původem nezapadá do plánů kouče Jopaquína Caparróse, jenž ho prakticky nenasadil do hry, takže Mallorca by se hráčově odchodu do týmu elitní úrovně nebránila ani v nejmenším. Kuriózní je, že o Ienagu se zajímají kluby, které na tom jsou aktuálně fotbalově lépe než Real Mallorca – Schalke 04 a Bayer Leverkusen.

Letošní sezóna prozatím Ienagovi příliš nevychází a v ligové soutěži si připsal pouhých 161 minut rozdrobených do čtyř utkání. Dokonce ani v domácím poháru, který je všeobecně vyhrazen pro hráče, kteří nemají tolik šancí prosadit se v ligové soutěži, neměl příliš důvodů k úsměvu. V prvním utkání šestnáctifinálového dvojboje se Sportingem Gijón nastoupil sice v základní sestavě, ale brzy na začátku druhé půle byl vystřídán a do odvety si na něj Caparrós v nominační listině už ani nevzpoměl. 

Nejvyšší klubový akcionář Llorenç Serra Ferrer, jenž na něj vsadil přesně před rokem, v zimním přestupním termínu, si je vědom toho, že na střídačce, nebo na tribuně se jeho výkonnost těžko zlepší. Takže varianta hostování by nebyla vůbec od věci. Ferrer nechce hráče v žádném případě prodat (smlovu má na Mallorce do roku 2015), ale ještě zváží, že by do papírů zahrnul klauzuli, po jejímž zaplacení by ho mohl klub získat natrvalo do svých služeb. 

Aki nenaplnil naděje, které do něj všichni vkládali v okamžiku přestupu, navíc, když při svých prvních představeních vzbudil přehnané očekávání. Skvělé vystoupení proti Espanyolu na Cornelle a dva góly, oba hlavou, proti Getafe a Seville, jsou hodně slabou bilancí za dvanáct měsíců pobytu na Baleárských ostrovech. 

„Moje hra také není na úrovni, kterou bych si představoval. Musím zlepšit své výkony. Snad jsem na trénincích neukázal dostatečně dobře moje kvality“, prohlásil hodně sebekriticky na začátku prosince pro Diario de Mallorca. Jeho pravděpodobný odchod uvolní jedno místo pro hráče ze země mimo EU, který už se bude Joaquínu Caparrósovi zamlouvat. Vloni kvůli Japoncově příchodu musel být vyškrtnut ze soupisky Brazilec Ratinho. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace