Álvaro a Uche s nejistou budoucností

Álvaro Vázquez (© mundodeportivo.com)

Hráči Espanyolu Barcelona již od čtvrtka potí první litry potu v letní přípravě pro nezadržitelně se blížící sezónu 2012-13 a mezi přítomnými fotbalisty najdou příznivci pericos prozatím pouze dvě nové tváře: Diega Colotta z Deportiva a Sergia Tejeru z Mallorcy. Oproti sezóně minulé už ale nezahlédnou na zeleném pažitu Javi Márqueze, Pandianiho, Weisse, Coutinha, Dídaca ani Romarice. A není vyloučeno, že na příštích trénincích budou již marně pátrat po někom z kvarteta Verdú, Cristian Álvarez, Álvaro Vázquez, nebo Kalu Uche. Této skupince hráčů totiž končí kontrakty příští rok a doposud se s vedením klubu nedohodli na jejich prodloužení. Zejména u posledně dvou jmenovaných hráčů je nejbližší budoucnost zahalena mlhou nejistoty.

Nemusíme být daleko od pravdy, když uvedeme, že jejich odchod se může uskutečnit během následujících dnů, maximálně týdnů. Álvaro Vázquez obdržel v úterý potěšující zprávu, když ho Luis Milla zařadil do předběžné nominace pro olympijský turnaj v Londýně. Sice ještě definitivně neví, jestli si na jedinečném turnaji zahraje, neboť reprezentační kouč bude muset sítem prosypat pár jmen, nicméně minimálně do 18.července bude na soustředění La Rojy a v přípravě Espanyolu bude chybět. Jestli v kádru zůstane a Španělsko se dostane do vytouženého finále, bude volný až 11.srpna. 

Vedení Espanyolu otevřeně Álvara vyzvalo, aby prodloužil smlouvu, která mu má v červnu 2013 vypršet. „Nesmí se stát, aby byl příští sezónu volný a odešel“, poznamenal v těchto dnech jeden z mužů ve vedení klubu, což je ale zřejmě přesně záměr s nímž mladý útočník spekuluje. Sevilla, Valencia, nebo Benfica naznačily zájem, ovšem prozatím nikdo z nich neudělal rozhodující krok. Je jisté, že v případě Vázquezovy účasti na hrách v Londýně, půjde cena za jeho služby nahoru.

Ještě blíž odchodu z Espanyolu je v tuto chvíli Kalu Uche, což neskrývají jak jeho manažer, tak ani bafuňáři z vedení klubu. Jeho pět gólů v patnácti zápasech, poté co přišel v lednovém přestupním termínu, z něj dělají poměrně zajímavé zboží. A Espanyol ho spíš než jistou alternativu pro svůj kádr vidí jako vhodný majetek z nějž se dá pár miliónů eur vyždímat. Po jeho stopě již čmuchají slídilové z Mexika, nebo Turecka. „Společně si sedneme a pohovoříme. Když zůstane, budeme moc rádi, ale chceme zanalyzovat jeho budoucnost, když přijde nějaká zajímavá nabídka“, řekl člen výboru Joan Collet o africkém forvardovi, jenž by příští rok byl rovněž volný.

„Espanyol se nás před pár dny optal na Sergia Escudera. Prozatím není nic: Schalke s ním počítá“, to jsou slova agenta levého beka, jehož by rádo vedení pericos získalo pod svá křídla. A jelikož tato varianta pravděpodobně nedopadne, zkouší se jiné. Včera se kupříkladu objevila informace o údajném zájmu o Joana Capdevilu, s nímž kouč Benficy Lisabon Jorge Jesús nepočítá a tím pádem by se bývalý reprezentační bek mohl po letech oklikou vrátit zpět do Barcelony. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace