Ambicí Athletica Bilbao zůstává účast v evropských pohárech

Dani Vivan, záložník Athletica Bilbao

Před sezónou si klub z Baskicka dal za cíl skončit v La Lize na příčkách zajišťujících evropské poháry a pokud chce Bilbao svého ambiciózního cíle dosáhnout, bude muset v posledních devíti zápasech pořádně zabrat.

Athletic Bilbao se momentálně nachází na osmé příčce španělské fotbalové ligy a od pohárových příček jej dělí sedm bodů. Tolik jich Rojiblancos ztrácí na Real Sociedad, který drží příčku zajišťující účast v kvalifikaci o Konferenční ligu. O další dva body je vzdálena pak Evropská liga, do které aktuálně míří Betis.

Cíl vytyčený před sezónou se začal rozplývat po prohře s přímým konkurentem, Betisem, a remíze s Getafe. Hráči Bilbaa ovšem ručník do ringu ještě nehodili a devět zápasů před koncem ligové soutěže se chtějí o Evropu porvat. „Připravujeme se na to, co nás čeká v nadcházejících týdnech. Máme před sebou závěrečný sprint, ve kterém musím dosáhnout na cíle, které jsme si stanovili. Připravovali jsme se a myslím, že jsem v dobré kondici,“ prozradil Dani Vivian, záložník Athletica Bilbao.

Do konce sezóny zbývá devět utkání a nás pořád čekají zápasy s přímými konkurenty. Máme ůdvěru v to, co děláme a naší jedinou ambicí a touhou je dostat se do Evropy,“ dodal Vivian. První velkou zkoušku má Bilbao před sebou o víkendu, kdy se utká s Elche a hned v následujícím týdnu se bude lámat chleba v utkání ve Villarrealu. Zdálo by se, že Bilbao rozhodne o úspěchu nebo neúspěchu této sezóny právě ve Villarrealu, ale Vivian upozorňuje na to, že je potřeba jít postupně. „Jdeme krok za krokem. Na zápas jsme se připravovali a nedělní utkání nepodceníme. Jakmiel ho vyhrajeme, můžeme se v klidu soustředit na další utkání.“

Elche by jim úsilí mohlo značně usnadnit, po příchodu Francisca na lavičku jsou doslova mimo hru, ale každé utkání začíná 0:0. „První zápas byl velice náročný a očekáváme podobný zápas. Musíme si nastavit vlastní tempo. Elche hraje velice přímočaře a budeme se snažit to eliminovat tím, že se hráči budou více doplňovat. Pokud se nám to podaří, můžeme utkání vyhrát.

V šatně panuje skvělá nálada. Máme silný tým. Je pravda, že v průběhu sezóny, která je dlouhá, je těžké zůstat vždy stoprocentní, ale v posledních dvou týdnech jsme se snažili se zkoncentrovat a doufáme, že ve zbývajících devíti utkáních budeme co nejlepší,“ dodal záložník Bilbaa.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace