Amorebieta dalším, kdo v létě opustí Athletic

Fernando Amorebieta (© as.com)

Athletic přijde už o třetího fotbalistu, který byl v posledních letech nedílnou součástí základní sestavy. Klub v létě opustí Fernando Amorebieta.

Sedmadvacetiletý reprezentant Venezuely má na San Mamés smlouvu do 30. června. Od vedení Athleticu dostal nabídky na její prodloužení, kterou však odmítl. Baskický celek dnes oznámil, že snahu o udržení Amorebiety vzdává.

"Oproti poslední tiskové konferenci se věci změnily. Řekl jsem, že Amorebieta dostal časově neomezenou nabídku. Po několika rozhovorech s jeho agenty, kteří ji odmítli, jsme se rozhodli, že nabídku stáhneme. Amorebieta nebude v sezóně 2013/2014 členem Athleticu," prohlásil prezident Lvů Josu Urrutia.

Amorebieta má několik nabídek ze zahraničí, v příštích měsících se rozhodne, kterou přijde. Hovoří se zejména u zájmu z Anglie a Ruska. Po Javi Martínezovi, jenž přestoupil do Bayernu Mnichov, a Fernandu Llorentem, jehož novým působištěm bude od 1. července Juventus, se Amorebieta stává třetí klíčovou postavou týmu posledních let, která Athletic opustí.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace