Amorebieta nechtěným rekordmanem Athleticu

Fernando Amorebieta byl podesáté vyloučen (© marca.es)

Překonávat klubové rekordy, to je pro každého fotbalistu motivace navíc. Fernando Amorebieta se zapsal do historie Athleticu, i když způsobem, o který nestál.

A sice jako hráč, který v pruhovaném dresu baskického celku obdržel nejvíce červených karet. Šestadvacetiletý byl vyloučen v posledním ligovém utkání proti Barceloně. Bylo to už podesáté ze 165 zápasů v Primeře, kdy šel Amorebieta do šaten předčasně.

Celkově oslabil Athletic na 288 minut, pětkrát nedohrál Amorebieta kvůli dvěma žlutým kartám, ve stejném počtu případů uviděl přímou červenou kartu. Třikrát byl vyloučen v prvním poločase, třikrát v nastaveném čase.

Amorebieta byl vyloučen v obou posledních zápasech na San Mamés proti Barceloně, dvakrát musel předčasně opustit trávník i v soubojích s Realem Madrid. Sbírku červených karet pak doplnil po jedné v utkáních proti Getafe, Recreativu, Cádizu, Levante, Betisu a Seville.

Fernando Amorebieta reprezentoval Španělsko v mládežnických kategoriích, mezi seniory se ale rozhodl hájit barvy Venezuely, kde se narodil. A své zemi pomohl před měsícem k prvnímu skalpu Argentiny v historii, když v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství světa 2014 vstřelil jediný gól vzájemného duelu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace