Ancelotti protiútoky nezavrhuje

Carlo Ancelotti (© google.com)

Na vizitce Carla Ancelottiho při jeho příchodu na San Bernabéu stál slib, že bude s týmem nejen vítězit, nýbrž že se tak bude dít prostřednictvím fotbalového spektáklu. Z čehož se dala vydedukovat sázka na atraktivní a vypracovaný fotbal, tedy nic společného s protiútoky, na něž byli fanoušci Realu Madrid v poslední době už hodně zvyklí.

Ancelottiho předchůdce sestrojil mužstvo, které mělo herní styl poměrně jasně definován: presink, intenzita, s tím spojené zatažení všech řad a následné odebrání míče, po nichž následovaly přímočaré akce, které srazily protivníka do kolen. Mourinho si k tomu vybíral vhodné fotbalisty a v některých případech se dokonce uchýlil k tříčlennému defenzivnímu záložnímu triu.

Po čtyřech ligových duelech, ovšem zejména po premiéře v Lize mistrů, je pořád znatelný rukopis předchozího trenéra. Cristiano Ronaldo, Di María, Benzema, Modrič...ti všichni se cítí lépe při hře na protiútoky, které celkem pravidelně využívají. Istanbul byl poslední důkaz toho, že když mužstvo běhá, je prakticky k nezastavení a když se mu navíc věci podaří, je schopno knokautovat soupeře až takovýmhle stylem.

Čtyři ze šesti gólů, které Real proti Galatasary nasázel, padly po rychlých kontrech, s hlavními protagonisty Cristianem a Benzemou. Nutno podotknout, že Ancelotti tento herní prvek ze svého repertoáru nechtěl nijak vygumovat. Považuje ho za stejně účinný jako jiné herní varianty. Nicméně italský trenér každodenně klade důraz na to, aby se jeho svěřenci snažili držet balón. Hodně přihrávek, vypracovat akci a vyhnout se tak zbrklostem. V první půli proti Turkům se dal postřehnout Real Madrid, jenž vsadil na přihrávky, trpělivost na míči až do chvíle, kdy se objeví v obraně Galatasaray nějaká nesrovnalost.

Ancelotti dobře ví, že během celé sezóny se najdou týmy, především doma, na San Bernabéu, ktreré postaví legendární autobus na velké vápno a jež bude muset rozebrat právě vypracovanou hrou. Z toho důvodu vidí Ancelotti v Iscovi, Modričovi, Illarramendim, Xabi Alonsovi, Benzemovi a dalších, jako Moratovi, nebo Jesém, fotbalisty, v jejichž DNA je zakořeněn smysl pro kombinaci. Ovšem bez toho, že by protiútoky poslal k ledu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace