André Gomes přiznal, že jeho výkony jsou ovlivněny psychikou: Občas ani nechci vyjít z domu

André Gomes (© marca.es)

André Gomes se během roku a půl v Barceloně nedokázal prosadit a upadl v nemilost vlastních fanoušků, kteří jej několikrát vypískali. Portugalský záložník poskytl magazínu Panenka upřímný rozhovor.

V něm přiznal, že za jeho slabou výkonností stojí psychika: "Ubližuje mi, že o všem moc přemýšlím, hlavně o špatných věcech. Spoluhráči mě podporují, ale věci se nevyvíjejí tak, jak by si přáli. Tréninky zvládám v klidu, i když občas je i při nich poznat, že mi chybí sebedůvěra. Možná mě ovlivňuje den dva starý zápas, pořád mám jeho obraz v hlavě, což mi brání v tom, abych se díval dopředu. Víte, že se vám nedaří. Je to jako kdybyste hráli se zataženou ruční brzdou."

"Pak se uzavřu. Nedovolím frustraci, kterou v sobě mám, aby šla ven, takže se s nikým nebavím. Nechci nikoho obtěžovat. Je to jako bych se cítil zahanbený. Občas ani nechci vyjít z domu, protože se bojím, že by se na mě na ulici dívali lidé a cítil bych stud. Štve mě, když slyším, že umím tolik dobrých věcí, protože se musím ptát, proč je tedy nepředvádím?"

Čtyřiadvacetiletý záložník přestoupil na Camp Nou v roce 2016 z Valencie za 35 milionů eur (a dalších až 20 milionů eur v bonusech). V letošním ročníku La Ligy zasáhl do necelé poloviny zápasů, do statistik se zapsal jen jednou žlutou kartou. Podle spekulací médií bude Barcelona naslouchat v létě nabídkám, André Gomes by tak mohl klub opustit.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace