Anglie hrozí

Álvaro Negredo (©as.com)

Jestliže v předchozích letech byl Luis Fabiano opakovaně hlavním protagonistou nekonečného seriálu o možném přestupu do nějakého velkého klubu Evropy, letos jsou na Nerviónu připraveni zažít něco podobného s Alvárem Negredem. Poté, co rodák z Madridu zaznamenal skvělou sezónu a rozmetal doposud nejlepší střelecký výkon španělského střelce v klubu a stal se španělským „Pichichi“ před útočníky, kteří mají v kádru reprezentačního trenéra Vicente del Bosqueho místo pod palcem – Davidem Villou a Fernandem Llorentem není divu.

Na jeho poslední letošní vystoupení se přišli osobně podívat špehové z několika celků Premier League. Všichni pochopitelně vyvoleného útočníka znají do posledního detailu, nicméně i tak byli okouzleni z jeho výkonu na Cornellà- El Pratt, kde zaznamenal dva góly, spravedlivě rozdělené mezi obě nohy, aniž by se Sevilla dostávala tak často do šancí. A to ještě mohl dát třetí, balón však skončil na tyči.

Zvědové byli v Barceloně minimálně tři, byť dva z nich jsou si tak nějak vědomi, že jejich finanční možnosti na Negreda asi stačit nebudou. Tady samozřejmě nemluvíme o Manchesteru City. Rob Newman, šéf španělského klubového skautingu musel být po sobotním zápase spokojený. Manchester City si může dovolit skoro všechno. Proto když si zamane a položí na stůl určitou častku i tvrdého vyjednavače jakým je José María del Nido přinutí na chvíli popřemýšlet. Zvláště když si jsou v Seville vědomi toho, že by se letos v létě měl někdo prodat. Ovšem přednost by měl dostat především Perotti. City sice mají už útok docela našlapaný elitními borci. Tévez, Ballotelli, Džeko. Navíc se vrací z hostování v Realu Madrid Adebayor. Jenže situace na trhu se mění každým dnem, každou minutu. Nikdy nevíte. Nabídka přes dvacet milionů by zřejmě mohla obměkčit vedení Sevilly a mohlo by se začít vyjednávat.

Blackburn Rovers a West Bromwich Albion jsou další dva kluby jejichž zástupci byli v hledišti stadiónu Espanyolu ve společnosti prostředníka Kennetha Asqueze. Dave Worthington a Tony Spering dělali podrobné zprávy pro své kluby, ačkoliv v zásadě hledají jiný typ fotbalisty, mladého s větší možností vývoje. Líbil se jim zejména nadějný barcelonský stoper Jordi Amat.

Snahy z Anglie získat Negreda neustanou během celého léta. Zcela určitě. Tottenham již něco naznačil a brzy zřejmě přichystá první nabídku a rovněž Manchester City to určitě myslí vážně poté, co ho viděl v akci naživo. Samotný fotbalista je podle svých slov v hlavním městě Andaluzie naprosto spokojený a zabydlený, ale je tady stále visící hrozba z Realu Madrid, jenž může uplatnit opci ve výši 18 milionů eur. Tato varianta asi není Negredovi příliš po chuti, nelze však vyloučit, že ho merengues použijí jako protihodnotu v jiném kšeftíku a mámivé vábení liber může Álvara nakonec přinutit kývnout na znamení souhlasu. Když navíc nechá klubu v kasičce plnou hrst zlaťáků...

Luis Fabiano je již minulost, nekonečný seriál s názvem Álvaro Negredo právě začíná.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace