Architekt z Levante

Christian Lell (© google.com)

Když skončí trénink, kráčí hráči Levante do kabiny, kde se za rachotu dunící muziky převlékají do civilu. V prostředí, které spíš připomíná diskotéku, sedí potichu jak pěna i pravý obránce granotas Christian Lell. Kdo ví, možná už přemýšlí nad tím, jak bude vypadat jeho další dům, který má v plánu vybudovat. Profesionální fotbalista a ve volném čase architekt. Devětadvacetiletý německý bek, jenž do Levante přišel loni v létě, se totiž pustil do podnikání, vytvořil firmu nesoucí jeho jméno a je čím dál tím úspěšnější. Šéfuje jí on sám a hlavní náplní je stavba luxusních vilových domů v okolí Mnichova. A aby toho neměl na svých bedrech málo, ještě na Ibize pronajímá jachty.

Jak odhalil německý deník Bild, mezi jeho klienty patřili i kolegové z branže Cesc Fàbregas, Mario Gómez, nebo David Alaba, kteří byli z Lellových jachet přímo unešeni a nemohli si je vynachválit. „Loď je perfektní, určitě se sem vrátím“, nadšeně hlásal Alaba, rakouský fotbalista, jenž obléká dres Bayernu. No koho by nenadchlo okázalé plavidlo o délce dvaceti metrů s nímž si sportovci a zámožní lidé mohli užívat letošní léto v zátokách baleárského ústraní.

Obchody se snaží pravý bek skloubit se svojí hlavní pracovní činností – fotbalem. Už takhle patří mezi nejkontroverznější členy kádru Joaquína Caparróse, jenž s ním příliš nepočítal a šanci zahrát si dostal až v posledních zápasech. Klub se ho do poslední chvíle snažil na fotbalovém trhu udat, neboť se vedení domnívalo, že ze sebe nevydává úplně všechno a že je jeho hlava úplně někde jinde, jenom ne v Levante. Lell už chtěl Ciutat de Valencia opustit v dubnu, kvůli údajné nabídce z Bundesligy, ale od té chvíle o svém odchodu neřekl ani slovo, což sportovního ředitele lehce udivilo. Také jeho záhadné zranění, které ho nechávalo mimo hru prakticky od konce uplynulé ligové soutěže, jehož rekonvalescence se nepochopitelně nebývale dlouho vlekla a kvůli němuž cestoval několikrát na vyšetření do Německa, mu plusové body rozhodně nepřidalo.

Christian Lell dokončil studium architektury dálkově a na webových stránkách jeho firmy – Christian Lell Unternehmes Group – je možno zkouknout luxusní vily a domy, které postavil v rezidenční zóně v obci nedaleko Mnichova. A taktéž ohromné jachty k pronájmu, s kapacitou až pro sedmi lidí. „Jednoho dne budu muset odložit kopačky a tohle mě hrozně baví, těší mě budovat něco mimo fotbalový svět“, prozradil redaktorům Bildu. Lell, dobře si vědom toho, jak krátká může být fotbalová kariéra, se rozhodl myslet na zadní kolečka, na život po životě a využít kontaktů ze světa fotbalu, jež mu pomáhají při vzrůstu jeho nových obchodních aktivit. Mezi jeho nejnovější nápady patří svět módy, kde by mohl mít v podobě svých spoluhráčů či protihráčů potencionální klienty.

Ale to nejsou jediné body zájmu, které německého zadáka zaměstnávají. Před několika lety založil Nadaci proti Cystické fibróze, protože jeho sestra Marie Therese se s touto genetickou nemocí narodila a Lell se společně s dalšími hráči podílí na pomoci takto postiženým lidem. Zde jde samozřejmě o solidární iniciativu, bez nějakého zisku. Jinak i mnoho dalších fotbalistů má své firmy a obchodní záležitosti během aktivní kariéry. Mezi nejznámější patří Andrés Iniesta, jenž v Albacete založil vinařství, bývalý kouč Valencie a současný trenér Sevilly Unai Emery má firmu, která se zabývá průmyslovým strojírenstvím. Také další postavy, které jsou z minulosti spjaty s černobílými barvami Valencie mají své obchodní záležitosti. Joaquín zastupuje umělce, Bruno se angažuje v alternativních energiích a Alexis vložil kapitál do prodeje automobilů. Dokonce i David Navarro, současný Lellův spoluhráč v Levante, spravoval před pár lety realitní kancelář v Puerto de Sagunto.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace