Arsenal bere další perlu

Jon Miquel Toral (© google.com)

Arsenal znovu zalovil v barcelonské kádi plné mladých talentovaných rybiček. A v katalánské metropoli z toho musí mít hodně protažené obličeje. Stejná historie, jako když si před osmil lety zástupci anglického klubu došli pro tehdy holobrádka, Cesca Fábregase.

Tentokrát v jejich sítích uvízl šestnáctiletý Jon Miquel Toral, jeden z nejnadanějších záložníku barcelonského chovu.

Toral hraje na pozici záložníka, nejlépe mu na hřišti vyhovuje střed pole, lehce "vystrčený" doleva. Pochopitelně ho zdobí vytříbená technika, skvělá přihrávka a kontrola míče, klasický profil hráče, který přímo přitahuje trenéra  Arsene Wengera. V Barceloně tomu říkají DNA Barca. Jako by byl fotbal na jeden dotek rezervován výhradně pro hráče culés.

Jon Miquel Toral Harper má v sobě anglickou krev ze strany své matky. To ona s ním v červnu poletí na zkušenou do Anglie splnit si svůj sen zahrát si ve slavné Premier League. Přání, které vedení azulgranas respektovalo, byť vyinkasuje pouhých 350.000 eur jako výchovné. Toral, který do megaklubu přišel z UE Barri Santes Creus, dá katalánské metropoli sbohem po čtyřletém fotbalovém studiu v La Masíi. Mnozí odborníci v tomto odchodu spatřují jakousi rozbušku a začátek studené války mezi Arsenalem a Barcelonou, dvěma kluby s podobnou filozofií.

Neustálé namlouvání mezi Barcou a Cescem nenesou v Londýně nijak libě a už vůbec se gunners nelíbila letní show, kdy se Cescovi reprezentační spoluhráči snažili navléknout dres Barcelony při oslavě zisku titulu mistrů světa. Již minulou středu fanoušci Arsenalu popichovali své protějšky výkřiky: "My máme Cesca, my máme Cesca". Nebylo by se co divit, kdyby přestup Torala ještě víc rozproudil vášně při odvetě na Nou Campu.

Pochopitelně Jon Toral není poslední perla, která emigruje za svým štěstím do anglické ligy, tak atraktivního působiště pro mladé talenty, kteří mají touhu se rozvíjet. Arséne Wenger zkoušel nalákat jiného odchovance, Sergi Sampera, ten se ale nakonec rozhodl zůstat v Katalánsku. Přesto jeden post Fabrégasovský přestup evidujeme. Jmenuje se Ignasi Miquel, zadák, který dělá kapitána v rezervním týmu Arsenalu. Osmnáctiletý hráč dorazil do Londýna v roce 2008, oklikou přes Espanyol, kam putoval při nedostatku příležitostí v Barceloně. Často trénuje s prvním mužstvem a nedávno dokonce debutoval před pár dny v FA Cupu - odehrál 90 minut proti Leyton Orient (1:1).

Samotný Miquel před nedávnem prohlásil, že "přestoupit do Arsenalu je velmi dobrá myšlenka." Wengerova skvadra, stejně jako Barca pracuje výborně s mladými hráči a dává jim hodně příležitostí, vysvětloval. Když k tomu přidáme možnost zahrát si v jedné z nejlepší ligových soutěží, ne -li úplně nejlepší, pak není co řešit. No tak co říci na závěr? Snad hodně štěstí v Arsenalu a třeba tě Jone někdy uvidíme pobíhat po španělských trávnících.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace