Athletic a Llorente - králové vzdušného prostoru

Fernando Llorente (© marca.es)

Není žádným tajemstvím, že mezi největší přednosti Athleticu patří hra hlavou. Nepřekvapuje proto, že baskický celek v této statistice dominuje.

Llorenteho včerejší hlavička znamenala pro Athletic vítězství nad Sevillou. Pro vytáhlého útočníka to byl už osmý gól sezóny touto částí těla, pro Athletic celkově sedmnáctý úder ze vzduchu. V obou případech jde o nejlepší čísla v letošní Primera División. A vloni tomu nebylo jinak.  

Llorente je navíc společně s Walterem Pandianim z Espanyolu vůbec nejlepším aktivním fotbalistou La Ligy v počtu branek hlavou, oba jich mají na kontě 36.

Lví král, jak se Llorentemu přezdívá, prožívá střelecky nejplodnější rok kariéry. Napříč všemi soutěžemi posbíral v letošní sezóně už šestadvacet branek. Jeho počínání sleduje také reprezentační trenér Vicente del Bosque. Sedmadvacetiletý kanonýr má podle mnohých jisté místo v nominaci na letní mistrovství Evropy.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace