Athletic Bilbao chce z Manchesteru ulovit Laporteho, anglický klub s odchodem souhlasí

Španělský fotbalový obránce Aymeric Laporte, který v Premier League působí od roku 2017, je pravidelným členem lavičky Manchesteru City, jak potvrzují také letošní čísla. Pod Pepem Guardiolou Laporta v současné sezóně nastoupil pouze do osmi ligových a devíti dalších utkání napříč Ligou mistrů i anglickými poháry.

V minulé sezóně se stalo pravidelným jevem, že fanoušci Manchesteru City mohli vídat španělského obránce Aymerica Laporteho na lavičce, což se potvrzuje i letos. Neutěšená situace osmadvacetiletého obránce nutí klub i hráče uvažovat o odchodu. Před koncem sezóny hlasy o návratu Laporty do španělské ligy sílí a nejvíce se mluví o možnosti přestupu do hráčova mateřského klubu, Athleticu Bilbao.

Laportova nepřítomnost v sestavě Manchesteru City v této sezóně, kdy nasbíral dohromady pouze 1200 minut, vedou k tomu, že o něj projevuje stále větší zájem klub ze San Mames, jež potřebuje provést důležitý kvalitativní skok v obraně a vytvořit konkurenceschopnou defenzívu. K přestupu dal souhlas i Ernesto Valverde, trenér Athleticu Bilbao a samotný Manchester City se odchodu hráče zdá být rovněž nakloněn.

Aymeric Laporte má s Manchesterem City platnou smlouvu do 30. června 2025, znamená to tedy pro obě strany, že budou muset zasednout k jednacímu stolu. Athletic Bilbao má ale o španělského reprezentačního obránce velký zájem a chce z něj udělat jednu z největších posil letního přestupového trhu, na kterém se v uplynulých letech příliš nepohyboval, především díky své velmi striktní přestupové politice.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace