Athletic i Atlético na úvod Evropské ligy uspěly

Atlético zdolalo Celtic (© as.com)

Oběma španělským zástupcům se v prvním kole základních skupiny Evropské ligy dařilo, Athletic i Atlético zvítězily.

Slovan Bratislava - Athletic 1-2 (34. Guede - 12. Susaeta, 40. Muniain)

Hra Athleticu v úvodu sezóny byla dobrá, ale vítězství nepřicházelo. Lvi se ho dočkali až v Bratislavě, kde začali dobře. Už ve dvanácté minutě zakombinoval Llorente s Muniainem, jenž předložil míč Susaetovi k prvnímu přesnému zásahu večera.

Hráči Slovanu začali hrát hodně tvrdě, což pocítil zejména Muniain. Přesto se slovenský celek dočkal vyrovnání, když se k odraženému míči dostal Guede a nedal Iraizozovi šanci. Ještě do poločasu však Muniain opět strhl vedení na stranu favorita.

Druhý poločas nabídl podobný obrázek, fanouškům Athleticu zatrnulo, když Šebo orazítkoval brankovou konstrukci. Na prvním vítězství Basků v sezóně to ale vliv nemělo.

Atlético - Celtic 2-0 (3. Falcao, 68. Diego)

Radamel Falcao a Evropská ligy, to je spojení, které funguje na jedničku. Hvězdná posila Atlética Madrid se dočkala v dresu Los Colchoneros první branky už ve třetí minutě úvodního duelu Evropské ligy hlavou po rohovém kopu.

Příznivci Atlética mohou být spokojení. Diego předváděl věci, které Calderón už dlouho neviděl, Arda Turan létal tam a zpět, Courtois působil v brance jistým dojmem.

Naopak Celtic zklamal. Ze slavného skotského celku nejde strach, někteří se dokonce ptali, jestli to není Sion, místo kterého se glashowští nakonec do soutěže od zeleného stolu protlačili.

Diegova pojistka z 68. minuty byla zaslouženým vyústěním utkání, které znovu dodalo fanouškům Atlética Madrid naději, že letní změny povedou k lepším zítřkům.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace