Athletic i Levante postoupily do Evropské ligy

Radost Gekase (© marca.es)

Fotbalisté Athleticu i Levante zvládli úspěšně odvety čtvrtého předkola Evropské ligy a mohou se těšit na los základních skupin.

HJK Helsinky - Athletic 3-3 (25. Schuller, 62. Perovuo, 70. Pohjanpalo - 67. San José, 77. Toquero, 88. Igor Martínez)

Také druhý zápas mezi HJK Helsinky a Athleticem přinesl šest branek. Zatímco v Katedrále se o všechny postarali domácí Lvi, odveta uspokojila po divoké remíze 3-3 více finského outsidera. Na postupu svěřenců Marcela Bielsy se ale nic nezměnilo.

Bielsa nasadil odlišnou jedenáctku než v Katedrále a na hře Athleticu se to projevilo, a to zejména na spolupráci obrany, která zas a znovu skřípala. Schuller a Perovuo tak zařídili domácím náskok, který sice snížil v úvodu sezóny střelecky velmi potentní Mikel San José, jenže Pohjanpalo potřetí překonal Raúla.

Poslední čtvrthodina patřila hostům. Toquero nejprve vsítil konktaktní branku, po vyloučení Pelvase pak v závěru dal definitivní podobu výsledku Igor Marrtínez.

Levante - Motherwell 1-0 (72. Gekas)

Levante potvrdilo vítězství ze Skotska a Motherwell porazilo i tentokrát, aniž by inkasovalo. Jedinou branku dal na Ciutat de Valencia řecký útočník Gekas.

Ve Valencii se hrál sotva průměrný duel, ve kterém měli domácí přece jenom navrch. Jediná nebezpečná akce hostů skončila gólem už ve třetí minutě, Higdonovi ale zkazil radost zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Branka neplatila pro offside.

Ani Levante nebylo strojem na výrobu stoprocentních šancí, přesto se alespoň jednou mohl stadion radovat, a sice v 72. minutě, kdy se historicky prvním evropským gólem na Ciutat de Valencie prosadil Gekas. Levante si splnilo sen a těší se na dnešní los v Monaku.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace