Athletic si po šestatřicáté zahraje finále Copy

Katedrála prožila další magický večer (© marca.es)

Sen Mirandésu končí, naděje Athleticu trvají. Baskický celek si po šestatřicáté v historii zahraje finále Copa del Rey.

Držitel 23 Královských trofejí v něm vyzve lepšího z dvojice Barcelona - Valencia, o němž se rozhodne v dnešní odvetě na Nou Campu.

San Mamés prožil další magickou noc. Lvi neměli s Mirandésem, který i přes vysokou porážku zakončil svou pohádku důstojným výkonem, slitování a třetiligovému soupeři nadělili šest branek. Reprezentační formu potvrdil Fernando Llorente, k dobré náladě ale přispěl téměř bezchybným výkonem celý tým.

Už po dvaadvaceti minutách bylo po hostujících nadějích, Athletic tou dobou vedl 3-0. Muniain, tvrdou ranou Susaeta a Aurtenetxe hlavičkou po povedené kombinaci dodali Katedrále klid.

Zatímco první poločas se odehrával pouze jedním směrem, v tom druhém si troufal na útočení i Mirandés. Výsledkem byl příděl gólů na obou stranách. Obránce Aitor Blanco snížil, ale dva slepené góly Lvího krále znovu ukázaly, kdo je na hřišti pánem. Llorente střelecká potence v posledních zápasech je úchvatná... V samotném závěru ještě pečetil Aitor Blanco na jedné a César Caneda vlastním gólem na opačné straně výsledek na konečných 6-2 pro Athletic.

Fanoušci bouřlivě oslavili postup svých miláčků a zároveň vzdali hold bojovnému soupeři, kterému bude patřit kus poháru, ať ho vyhraje kdokoliv...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace