Athletic, Valencia i Atlético slaví v Evropské lize postup

Llorente asistoval na postupovém gólu Muniaina (© as.com)

Valencia zdolala Stoke City i v odvetě 1-0, stejným výsledkem došly k postupu Athletic přes Lokomotiv Moskva, přestože v prvním utkání Lvi prohráli v Rusku 1-2, a Atlético, které v obou zápase porazilo Lazio.

Athletic - Lokomotiv Moskva 1-0 (62. Muniain)

Athletic se doslova protrpěl k postupové výhře, o kterou se zasloužil po hodině hry mladík Iker Muniain. Bielsův tým těsné vedení uhájil a může se těšit na návštěva Divadla snů, soupeřem Lvů v osmifinále totiž bude slavný Manchester United.

První poločas nebyl v podání domácích dobrý. Ruský celek dobře bránil a nepouštěl Athletic do zakončení, do šaten se tak šlo, aniž by vlastně byl prověřen gólman Lokomotivu Guilherme.

Do druhého poločasu poslal Bielsa Íñiga Péreze, což se ukázalo jako rozhodující tah. Nová tvář na hřišti byla u všeho. Včetně jediného gólu. Právě po rohovém kopu Íñiga Péreze prodloužil balón na volného Muniain Llorente a Bart už věděl, jak rozvlnit síť.

To v době, kdy byl Athletic oslabený po vyloučení Amorebiety. I přes početní nevýhodu ale dokázali domácí dovést utkání do vítězného konce, aniž by bylo před Iraizozem skutečné nebezpečí.

Valencia - Stoke City 1-0 (24. Jonas)

Valencii stačil stejně jako v Anglii ke druhé výhře nad téměř neškodným Stoke City jediný gól. Tentokrát se o něj postaral brazilský útočník Jonas. Netopýři slaví postup do osmifinále. 

Valencia vstoupila do zápasu dobře, Parejův přímý kop ze druhé minuty zastavilo břevno. Za hosty mohl odpovědět Jones, jenže hlavičku z malého vápna špatně trefil. Ve 24. minutě padl jediný gól utkání. Pablo Hernández se uvolnil přes Collinse, na malém vápně našel Jonase, jenž poslal domácí do vedení.

Odpovědět mohl opět Jones, jenže svůj únik zakončil nepřesnou střelou. Poté úřadoval domácí Parejo, nejprve svou střelou vylekal Sørensena, poté vybídl ke skórování Adurize, ten však netrefil prázdnou bránu.

Druhý poločas toho moc fotbalového nenabídl, Valencia si hlídala hubený náskok a Stoke City nebylo schopné založit pořádný útok. I tak se domácí dostali do dvou šancí, Parejovu dělovku do šibenice zlikvidoval Sørensen a hostující brankář si poradil i se samostatným nájezdem Soldada. Valencia zvítězila 1-0.

Atlético - Lazio Řím 1-0 (48. Godín)

Atlético potvrdilo dobrou formu a stejně jako v Říme i v odvetě dokázalo porazit Lazio, v tomto případě 1-0 zásluhou branky stopera Diega Godína z úvodu druhého poločasu.

Náskok 3-1 z prvního mače dovolil Simeonemu pozměnit základní sestavu, v níž chyběli Falcao, Arda Turan, Filipe či Tiago. Plán B zafungoval. Zatímco Lazio působilo na stadionu Vicente Calderóna odevzdaným dojmem, domácí k zápasu přistoupili se vší vážností.

Ač nemuseli ze svého repertoáru předvést to nejlepší, měli Madriďané celých devadesát minut pod kontrolou. Aktivní byli zejména Toto Salvio a Adrián, jenž každým utkáním potvrzuje, že je jedním z nejlepších hráčů současného Atlética.

Ve 48. minutě se prosadil po rohovém kopu Godín. Gól průběh zápasu nijak nezměnil. Atlético na hřišti vládlo, hosté spíše čekali na konečný hvizd, aniž by měli síly jakkoliv střetnutí zdramatizovat. Atlético Madrid bez větších potíží dokráčelo k postupu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace