Athletic vydřel postup přes Slaven Belupo

Iker Muniain (© marca.es)

Baskičtí Lvi z Athleticu sice prohráli v odvetě třetího předkola Evropské ligy na půdě Slavenu Belupo 1-2, v kombinaci s výhrou 3-1 z úvodního duelu si přesto zajistili postup.

Marcelo Bielsa stále postrádal důležité články týmu jako Andera Herreru či Javi Martíneze, což se tentokrát na hře projevilo. Athletic trpěl a Slaven nebyl daleko od toho, aby dovedl zápas do prodloužení.

Hostům poprvé zatrnulo po dalekonosné střele jednoho z domácích fotbalistů, která proletěla těsně vedle. Slaven byl i nadále nebezpečnější, což kromě několika zahozených šancí potvrdil i gólově. Zbytečný faul Iturraspeho potrestal z přímého kopu Marać.

Iraizoz musel následně předvést skvělý zákrok při další příležitosti Chorvatů, o chvíli později zachránilo brankáře Athleticu břevno.

Po změně stran se herní projev Athleticu zlepšil, a to zejména díky příchodu Muniaina a Llorente. Právě první jmenovaný rychle vyrovnal a dodal hostům klid. Tečovaný gól Gregurina v 68. minutě jej sice ještě narušil, Lvi přesto utkání dovedli do postupového konce.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace