Athletic vyzve ve finále Copy Barcelona

Barcelonská radost (© marca.es)

Fotbalisté Barcelony porazili v semifinálové odvetě Královského poháru Valencii 2-0 a ve finále si to rozdají s Athleticem.

Katalánci vstoupili do utkání rozpačitě, Valencia se na Nou Campu prezentovala odvážně, zejména její levá strana zaměstnávala v úvodních minutách domácí obranu. Na hrotu útoku však míče nenacházely ztraceného Adurize, jenž tak nevystoupil ze stínu Roberta Soldada. Devítka Valencie o zápas na poslední chvíli přišla kvůli chřipce.

Mathieu ani Feghouli z nadějných pozic ukazatelem stavu nepohnuli, Barceloně se to naopak povedlo prakticky z první vážnější situace, když Diego Alves nevyběhl proti přetažené přihrávka Messiho a Cesc šikovným dotykem Brazilce přehodil.

První branka obraz hry zcela změnila, od této chvíli na trávníku vládl Pep Team, jenž mohl ještě do poločasu skóre navýšit, ale Messi ani dvakrát Cesc, kteří se zjevili sami před Diegem Alvesem, síť nerozvlnili.

Začátek druhého poločasu nabídl šanci Jordi Alby, ale také Pinto ukázal své kvality. Gólman Barcelony poté špatným vyběhnutím nabídl možnost Adurizovi, jeho oblouček však vyhlavičkoval na poslední chvíli Mascherano. Klidný závěr utkání dopřál Barceloně Feghouli, když zasáhl Puyola do tváře, za což uviděl druhou žlutou kartu.

Barcelona využila početní výhodu už po šesti minutách, povedenou akci zakončil nekompromisně Xavi. Culés si zaslouženě zopakují loňské finále, kde se tentokrát nestřetnou s Realem Madrid, ale s hladovými Lvy z Athleticu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace