Atlético a Athletic vstoupily do čtvrtfinále Evropské ligy vítězně, Valencia prohrála

Fernando Llorente (© marca.es)

Fotbalisté Atlética a Athleticu dokázali v prvních zápasech čtvrtfinále Evropské ligy zvítězit, Valencia prohrála na půdě AZ Alkmaar.

Atlético - Hannover 96 2-1 (9. Falcao, 89. Salvio - 38. Diouf)

Atlético Madrid si do odvety s Hannoverem zajistilo těsný náskok díky brankám Falcaa a Salvia, za hosty se na stadionu Vicente Calderóna trefil Diouf. Hra o postup zůstává otevřená.

A nebude i přes vítězství to pro Atlético nebude lehký úkol. Hannover nemá hvězdné mužstvo, ale ví, co má hrát. Přestože Falcao po standardní situaci Gabiho rozvlnil síť už v deváté minutě, což je proti podobným týmům důležité, do té doby aktivní Atlético polevilo, za což zaplatilo v 38. minutě, kdy vyrovnal Diouf.

Ve druhém poločase se z utkání stala ošklivá podívaná, kde domácí chtěli, ale pořádně nevěděli, jak vlastně mají hrát. Hra Atlética byla rozháraná. Proti Dioufovi skvěle zasáhl Courtois, s příchodem Diega a Salvia získali Los Colchoneros více energie. Byl to právě Salviol, kdo minutu před koncem rozhodl o konečném výsledku. Přikrášlit ho mohl ještě z akrobatické pozice Diego, ale nepovedlo se.

Schalke 04 - Athletic 2-4 (22. a 60. Raúl - 20. a 73. Llorente, 81. De Marcos, 93. Muniain)

Výběr Marcela Bielsy znovu ukázal, jak velkým týmem je. Po senzačním skalpu slavného Manchesteru United se Athletic dočkal dalšího úspěchu, když se dokázal vypořádat s ve formě hrajícím Raúlem. Ani dva góly legendy Realu Madrid Schalke nepomohly, Lvi slaví vítězství 4-2, které je hodně přiblížilo semifinále.

Utkání nabídlo strhující podívanou, přesně jak se očekávalo. Oba týmy nastoupily s ofenzivními choutkami. Hildebrand po dvaceti minutách potvrdil svou pověst chybujícího gólmana, když mu vypadl lehký míč a Llorente měl snadnou úlohu. O dvě minut později však bylo srovnáno, a to zásluhou Raúla.

Číslo sedm načalo gólové hody ve druhém dějství. Přestože Athleticu v posledních zápasech scházely síly, tentokrát si Baskové nechali to nejlepší na konec. Hlavička Llorenteho, dorážka De Marcose a jako poslední Muniain dali výsledku postupovou příchuť.

AZ Alkmaar - Valencia 2-1 (45. Holman, 78. Martens - 50. Mehmet Topal)

Valencia nedokázala potvrdit, že se jí v Nizozemsku daří a poprvé prohrála utkání v této zemi. Netopýři budou muset spoléhat na kouzlo Mestally, aby smazali jednogólové manko a mohli v dvojzápase proti mužstvu AZ Alkmaar splnit roli favorita.

Soldado a Jordi Alba mohli hosty poslat v prvním poločase do vedení, ale v koncovce neuspěli. Výkon Valencie nebyl ideální, střed pole nedokázal dát hře řád, Soldado působil na hrotu příliš osamělým dojmem. Ani AZ nijak nevynikal, přesto šel do vedení v nastaveném čase poločasu, když se trefil Holman.

Pět minut po změně stran vyrovnal hlavičkující Mehmet Topal a zdálo se, že zápas začíná nabírat směr, jaký si Valencia přeje. Jenže její hra znovu upadla do šedi, ze které vybočila pouze nevyužitá příležitost Soldada. Další ránu znamenala branka Martense, která znamená výhodu pro Alkmaar. Valencia bude muset v odvetě mazat nečekaně nabrané manko.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Předchozí 1 Následující
Předchozí 1 Následující
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace