Atlético a Levante začaly Evropskou ligu výhrou, Athletic jen remizoval

Atlético potvrdilo skvělou formu (© as.com)

První kolo základních skupin Evropské ligy: Atlético Madrid jasně zvítězilo na půdě Hapoelu Tel-Aviv, Levante doma zdolalo Helsingborg, zatímco Athletic pouze remizoval s Kiryatem Shmona.

Hapoel Tel-Aviv - Atlético 0-3 (37. Cristian Rodríguez, 40. Diego Costa, 63. Raúl García)

Atlético Madrid potvrdilo, že jej úvod sezóny zastihl ve skvělé formě. Los Colchoneros vstoupili do Evropské ligy jasnou výhrou na půdě Hapoelu Tel-Aviv.

Cholo Simeone může být zcela spokojený, neboť zafungoval plán B. I bez Ardy, Godína, Filipeho nebo Falcaa byli Madriďané na hřišti pánem a jejich vítězství mohlo být ještě vyšší.

Hapoel přitom dobře bránil postupné útoky hostů, jakmile však ztratil míč v nebezpečné oblasti hřiště, bylo zle. Raúl García a Adrián zahrozili jako první, byl to však až Cebolla Rodríguez, kdo povedenou střelou otevřel skóre. Výborně hrající Diego Costa zvýšil ještě do poločasu na 2-0 po ideálním pasu Adriána.

Ani získaný náskok zájem hostů o navyšování skóre nijak nezeslabil. Raúl García, nejlepší hráč zápasu, přidal třetí zásah z první po rohu Emreho. Za domácí mohl korigovat v nejlepší šanci Ben-Haim, Sergio Asenjo chtěl přispět k výhře čistým kontem, což se mu díky dobrému zákroku povedlo. Atlético Madrid ukázalo, že hladový po úspěchu je nejen Tygr, ale celý tým.

Athletic - Kiryat Shmona 1-1 (40. Susaeta - 13. Lencse)

Nebyl to den Athleticu. Jako by se vše postavilo proti baskickému celku, který nečekaně ztratil body s Kiryatem Shmona, přestože byl v Katedrále prakticky po celých 90 minut jasně lepším týmem. Na gól Lencse stihl odpověděl pouze Markel Susaeta.

Vypadalo to, že na San Mamés bude k vidění typický zápas favorita s outsiderem. Jenže Lvi neměli štěstí ani před jednou brankou, a přestože dali do výkonu vše, vítězstvím odměněni nebyli. Může za to špatná koncovka, v níž "vynikal" zejména Fernando Llorente.

Vysoký forvard si ale přece jenom odnesl jednu pozitivní zkušenost, a sice že po rušném létu, během kterého oznámil, že neprodlouží smlouvu, na něj pískala pouze minoritní část fanoušků.

Na první pohled nikterak nebezpečnou střelu Rocheta tečoval ve 13. minutě Lencse a hosté vedli. Susaeta na konci poločasu vyrovnal, což však byl konec gólových zápisů večera. Přestože to Baskové ve druhém poločase zkoušeli zas a znovu, zleva i zprava, i přes velký počet šancí se jim nepodařilo stav zvrátit. Remíza je pro Bielsovce zklamáním, které budou muset napravit v dalších zápasech.

Levante - Helsingborg 1-0 (41. Juanfran)

Stadion Ciutat de Valencia se dočkal. Levante za sebou má debut ve hlavní fázi pohárové Evropy. A to nadmíru úspěšný, neboť jediný gól Juanfrana stačil Granotes k vítězství nad Helsingborgem.

Hosté se ve Valencii prezentovali bojovným výkonem, což Levante ve spojitosti s logickou nervozitou v úvodu utkání zaskočilo, postupem čase ale mužstvo Juana Ignacia Martíneze našlo svou tvář a začalo hrát fotbal, který mu přinesl tolik uznání.

Ángel byl nejnebezpečnějším mužem domácího celku, jenže v zakončení se trápil. Levante se i tak podařilo ještě do poločasového hvizdu vstřelit gól, který se ukázal jako vítězný. Postaral se o něj Juanfran. Ve druhém dějství hosté kousali, Keylor Navas ovšem všechny nájezdy ustál.

Ani Levante nezůstalo pozadu a mohlo přidat pojistku, leč nestalo se. Na Ciutat zavládla spokojenost. Levante nejen že v Evropě hraje, ale i vyhrává.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace