Atlético veze ze Skotska postup, slaví i Athletic

Diego a Arda Turan odehráli dobrý zápas (© marca.es)

Fotbalisté Atlética Madrid si zahrají Evropskou ligu i na jaře, ve Skotsku porazili Celtic 1-0. Také Athletic uspěl, výhra 2-1 nad Slovanem Bratislava znamená pro Basky první místo ve skupině.

Celtic - Atlético 0-1 (30. Arda Turan)

Utkání začalo pro oko fanouška atraktivně, v první půlhodině se střídaly útoky na obě strany. V dresu hostů opět dobře fungovala spolupráce Diega s Ardou Turanem, domácí hodně využívali umění Samarase, jenž dělal Pereovi potíže.

Falcao a Reyes zůstali pouze na lavičce, první možnost tak měl Salvio, ale po centru Godína nepochopitelně nedal. Celtic kontroval tečí Samarase těsně před Courtoisem, který však zaregoval skvěle a míč vytěsnil. Stejný hráč následně pálil mimo.

První a poslední gól večera přišel po půlhodině. Arda Turan tvrdě vystřelil z dálky, brankář Celticu měl zakrytý výhled a nepřesvědčivým zákrokem nezabránil balónu, aby skončil v síti. Salvio mohl rychle přidat pojistku, jenže znovu jeho pokus minul cíl.

Zbytek poločasu mělo Atlético pod kontrolou, na domácích se inkasovaný gól podepsal. To platilo i ve druhém poločase, kdy zkoušeli štěstí Salvio, Diego nebo v samotném závěru Juanfran, na zasloužené výhře Atlética v poměru 1-0 se už ale nic nezměnilo. Madriďané slaví postup do vyřazovací fáze.

Athletic - Slovan Bratislava 2-1 (14. De Marcos, 74. Susaeta - 38. Šebo)

Baskičtí Lvi z Bilbaa si zajistili první místo ve skupině, v závěrečném utkání na půdě PSG se proto nebudou muset strachovat a mohou k němu přistoupit uvolněně. O všem rozhodlo dnešním vítězství Athleticu nad Slovanem Bratislava.

Athletic prokázal, že se nachází v dobré formě. Stadion San Mamés se bavil pohlednou kombinační hrou, která přinesla první úspěch už ve čtrnácté minutě, kdy výborně hrající De Marcos poslal do míče odražený balón.

Domácí měli i nadále převahu, ani to ale nezabránilo Slovanu ve vyrovnání. Chybu obrany a špatné vyběhnutí Gorky potrestal Šebo, do kabin se šlo za překvapivého stavu 1-1.

Ve druhém dějství už nebyla hra Basků tak plynulá, přesto i nadále platilo, že rušno bylo zejména před brankou slovenského celku. Rozhodující moment přišel v 74. minutě. De Marcosův centrovaný balón uklidil do sítě hlavičkující Susaeta.

Athletic už těsné a zasloužené vedení uhájil, v prvním kole vyřazovací části se díky tomu vyhne "odpadlíkům" z Ligy mistrů a zároveň Marcelo Bielsa může v Paříži dát šanci hráčům, kteří nehrají pravidelně.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace