Ballesteros září. V 36 letech

Sergio Ballesteros (© marca.es)

Sergio Ballesteros je v posledních měsících často skloňované jméno. Zkušený stoper prožívá skvělou etapu kariéry.

Fanoušci Levante si 36letého kapitána zamilovali. Svědčí o tom i fakt, že 30 procent prodaných dresů tohoto klubu má na zádech číslo 18 a jmenovku Ballesteros, nebo že jedním z jejich oblíbených pokřiků je "Ballesteros selección (Ballesteros do reprezentace)". 

Každý Ballesterosem získaný balón, vyhraný souboj nebo překažený útok soupeře vyvolá na Ciutat de Valencia bouřlivý aplaus. Snad nikdo by nedokázal tak dokonale přenést všechny hodnoty skromného klubu na trávník. Bojovnost, schopnost obětovat se, dřít naplno za každé situace... Po 14 sezónách v Primeře se nezdá, že by už rodák z Burjassotu neměl na vrcholový fotbal síly. Konec kariéry? Kdepak, aktuálnějším tématem je pro Ballesterose prodloužení smlouvy.

Fotbalovým životem protřelý veterán je i vděčným soustem pro média. Hitem Youtube je video z nedávného utkání proti Realu Madrid, v němž svedl sprinterský souboj s Cristianem Ronaldem a... vyhrál ho!

Bez povšimnutí nezůstal ani kontroverzní okamžik z loňské sezóny. Když si Levante na Mestalle zajistilo záchranu, namířil si to Ballesteros směrem k tribunám a chytl se za genitálie. "Bylo to gesto směrem k prezidentovi klubu Quicu Catalánovi," vysvětloval později. "Bylo to těžké období, on toho pro klub hodně udělal. Chtěl jsem mu tím říct, že jsme to dokázali díky naší bojovností a odhodlání. Prostě že máme koule."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace