Ballesterose nic nezastaví

Sergio Ballesteros (© as.com)

Jako by byl nějaké staré rozvrzané kolo. Nechce zastavit, protože se obává, že když to udělá, už se znovu nerozjede. Sergio Ballesteros, sedmatřicetiletý stoper Levante za poslední čtyři roky nevynechal jediný zápas kvůli zranění. Nezastavila ho ani ledvinová kolika, která ho přepadla minulý týden z úterka na středu. Kapitán Levante skončil ve čtyři ráno ve valencijském špitálu, ale už v deset dopoledne byl přichystaný v plné polní na trénink v komplexu Buñol. Rafa Plaza, klubový lékař mu to ale razantně zatrhl a je dost pravděpodobné, že si přitom ještě několikrát ťuknul prstem do čela. Ve čtvrtek to chtěl zkusit znovu a to už asi Plaza jen mávl rukou. V pátek mu to již dovolil a to stačilo k tomu, aby v sobotu cestoval do hlavního města k zápasu proti Getafe (výhra 0:1).

„Je to nadčlověk“, poznamenal směrem ke svému svěřenci trenér Juan Ignacio Martínez. „Sergio je z jiného těsta“, nerozpakuje se vyslovit svůj názor spoluhráč Vicente Iborra. „Je to příklad pro všechny mladé. Zná klub, ligu a pokaždé pomáhá ve složitých situacích. S jeho životopisem předává jisté hodnoty". Kondiční trenér celku z Valencie Estanis Asensi zase přináší další zajímavý postřeh: „Práh bolesti má hodně vysoko. Každý den ho vidíte na tréninku a ve 37 letech nevynechá jediný zápas. Teď musí jít na odstranění písku, nebo kamenů, které způsobují koliku“.

Nejvíc zkoprnělý je ale do klubu nedávno přivší Obafemi Martins. „Je starý, ale strašně rychlý“, užasle opakuje nigerijský útočník při zmínce o svém kapitánovi. Teď už ho zná osobně, ale zprávy o něm se k jeho uším dostaly již v sezóně předchozí, když Sergio v památném sprintu pokořil Cristiana Ronalda při překvapivé výhře Levante nad Realem Madrid 1:0.

V loňské historické sezóně odehrál Ballesteros 37 ze 38 ligových duelů. Vynechal jen jediný kvůli disciplinární stopce. Rok předtím nastoupil do 35 ze 38 zápasů a během postupového ročníku do Primera División v sezóně 2009-10 naskočil devětatřicetkrát za 42 zápasů. V tehdejší sezóně sdílel jednu kabinu s trenérem Luisem Garcíou, protivníkem z nedělního zápasu proti Getafe. Pro Sergia motivace navíc. Za každou cenu chtěl do tohoto zápasu nastoupit. Rovněž kvůli jakési pifce, kterou na svého bývalého trenéra měli členové kádru azulgranas. Zejména od chvíle, kdy jim bývalý hráč Getafe Pedro Ríos povykládal o tom, jak se Luis García speciálně připravoval na souboj na Ciutat de Valencia. Pro Garcíu to byl prý nejdůležitější zápas roku. A hráči Getafe ho vyhráli. V neděli si Míchelovou perdou ze 35 metrů vybrali sladkou pomstu a Ballesteros u toho nechtěl chybět. Jeho nezastaví ani kruté bolesti ledvinové koliky. Prostě nic.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace