Baptista táhne Málagu k záchraně

Julio Baptista (©zimbio.com)

Nepříjemné poranění menisku na konci února spustilo na La Rosaledě poplašné sirény. Julio Baptista byl nucen ulehnout na operační stůl a podle chirurga, jenž si vzal jeho koleno na starosti, měl být mimo hru zhruba tři měsíce. Na všechny bez vyjímky šly v tu chvíli v Málaze mrákoty, neboť Julio Baptista měl být klíčovým prvkem v boji o záchranu klubu v Primera División, poté, co ho arabský šejk vykoupil z římského AS za 2,5 milionů eur v lednovém přestupním období.

Nicméně neuběhly ani dva měsíce od operace a Julio se nejen uzdravil, ale uklidnil všechny na La Rosaledě (tedy alespoň dočasně), když dvěma góly sestřelil slaboučkou Mallorcu a přiblížil o kousíček víc tolik vytouženou sedmnáctou příčku. Pravdou je, že první a tedy z hlediska vývoje zápasu nejdůležitější gól vstřelil v nelehké pozici Uruguayec Sebas Fernández, další fotbalista od nějž v Málaze hodně očekávají a jenž teprve v poslední době začíná dokazovat oprávněnost svého angažmá. Nicméně už jen samotná účast Baptisty na hřišti vyprovokovala a zdravě nakazila ostatní spoluhráče k mnohem lepšímu výkonu. Svým sobotním představením, kdy dvěma góly pomohl navýšit skóre a definitivně pohřbít leklého protivníka, tak získal zpět na svoji stranu fanoušky, kteří už pomalu začali pochybovat o jeho kvalitách a oddanosti. Baptista jim k tomu navíc přidal argument navíc, když se rozhodl strávit celou dobu rehabilitace v rodné Brazílii, což u v tomto ohledu zkušených španělských fandů trošku smrdí. Ono je jednoduché po předchozích incidentech jeho krajanů si živě představit brazilského fotbalistu v domácím prostředí, jak léčí zraněné koleno. Ovšem podle toho, jak Baptista zvládl sobotní ligový duel je třeba uznat, že se v Brazílii rozhodně neflákal a pořád má šanci vstát z popela a zachránit svoji fotbalovou kariéru, což se zatím nedaří například jeho krajanovi Adrianovi, který se stejně jako Baptista může pochlubit více než zářivou hráčskou minulostí. Na La Rosaledě věří, že právě v Andaluzii, pro něj tak oblíbeném kraji, by se mohl rozpomenout na úspěšné působení v Seville, které ho katapultovalo v kariéře dál.

Hráč se šestkou na zádech pro někoho možná překvapivě nastoupil proti Mallorce od začátku střetnutí a Pellegrini ho za ohromného aplausu stáhl z trávníku v 63.minutě. Chilský inženýr se s Baptistou před zápasem dohodl, že odehraje o něco kratší časový úsek z obavy, aby se mu neozvalo operované koleno. Jenže při pohledu na Baptistu, kterému evidentně nechyběla pohoda ani fyzická kondice, nechal brazilského útočníka na hřišti až do výše zmíněné minuty. Po utkání přiznal, že to pro něj bylo nejlepší utkání v dresu Málagy. Rodák ze Sao Paula bude pro Málagu ve zbývajících ligových utkání naprosto klíčový díky svým herním a motivačním schopnostem a gólovému čichu, který má hodně vyvinutý. Byť to zatím na záchranu nestačí, mohou si fanoušci alespoň dočasně užívat pocitu jaké to je zase být mimo sestupové příčky. Naposledy mimo padající trojku byla Málaga po 19.kole. Záchrana je blízko. Teď to ještě předvést na hřišti.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace