Barça bez plánu B

Na San Siru Barcelonu nepozvedl ani Lionel Messi (© marca.es)

Prohra Barcelony na půdě AC Milán nejen že dostala katalánský celek v Lize mistrů na pokraj vyřazení, ale zároveň ukázala jeho slabiny.

Je-li některý evropský tým schopný vypořádat se i se situací, kdy jde do odvety osmifinále milionářské soutěže za nepříznivého stavu 0-2, pak je to Barcelona posledních let. Musí však předvést výrazně lepší představení než na San Siru.

Největším nedostatkem se ukázala absence plánu B. Barcelona hrála svůj naučený fotbal, a když ho soupeř prokoukl, nedokázala přejít na jiný styl. Útoky byly jeden jako druhý, bez překvapení, bez změny. Zas a znovu narážely na připravenou obranu AC. Ani faktor Messi či Iniesta, obvyklí individuální zachránci, tentokrát nezafungoval.

Úspěchy Blaugranas v předešlých sezónách nebyly jen výsledkem skvělého kádru, ale i trenérů. Pep Guardiola nedovolil, aby jeho ovečky byť na chvíli polevily. A když bylo potřeba, přišel s riskantním nebo nečekaným tahem, který obvykle vyšel. Pod Titem Vilanovou to bylo podobné.

Po návratu těžké nemoci musí Vilanovu zastupovat Jordi Roura. A podle mnohých má právě on největší podíl na milánském krachu, když nedokázal na průběh utkání nikterak reagovat. Rourova střídání nepřinesla žádné oživení, hra Barcelony byla i nadále sterilní, monotónní, neúčinná... Fotbal je však krásný v tom, že každému dá druhou šanci. Na Rouru čeká v podobě odvety proti AC na Camp Nou. Připraví si tentokrát dočasný lodivod Barcelony nouzový plán B?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace