Barça se pod Guardiolou blíží průměru 3 vstřelených branek na zápas

Guardiola se svým nejlepším střelcem (© as.com)

Pep Guardiola je na lavičce Barcelony teprve dva a půl roku, za tu dobu však jeho svěřenci stihli soupeřům nasázet 401 branek.

Hranici čtyř set gólů překonali Katalánci v sobotu na Rico Pérez, kde zdolali tamější Hércules 3-0. Vyrovnání a překonání této mety měl na svědomí Lionel Messi, jehož podíl na gólových hodech Guardiolovy party je největší - Argentinec nastřílel celkově 122 branek. Následují Pedro (42 gólů), Eto´o (36), Henry (30) a Bojan (26).

Zatímco v první sezóně s Guardiolou u kormidla měla Barça průměr 2,54 vstřelených gólů na soutěžní utkání, o rok později se musela spokojit s cifrou 2,33. Letos zařadil obhájce španělského titulu vyšší rychlost a s průměrem 2,91 přesných zásahů na zápas se blíží magické hranici tří gólů.

Barceloně to pod mladým koučem nejvíce střílí v lize (2,78 vstřelených branek na zápas), v Copa del Rey (2,25) a Lize mistrů (2,12) jsou čísla o něco nižší. 

Zlepšuje se i defenzivní práce celého týmu. Průměrný počet inkasovaných branek postupně klesá. V ročníku 2008/2009 činil 0,88 obdržených gólů na zápas, o rok později se snížil na 0,66. Letos má zatím hodnotu 0,61.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace