Barcelona a Real Madrid jsou ve Španělsku nejoblíbenější i nejneoblíbenější

Barcelona a Real Madrid vzbuzují největší vášně (© as.com)

Deník AS dnes zveřejnil výsledky průzkumu, který měl určit, jak si na tom jednotliví účstníci Primery stojí u fanoušků.

V anketě se AS ptalo fanoušků na všech dvaceti stadionech nejvyšší soutěže v průběhu měsíce září. Příznivci měli označit tři kluby kromě vlastního, které jsou jim nejvíce sympatické, a další tři vyvolávající největší antipatie.

Zatímco v podobných průzkumech v letech 2003 a 2007 byl jako nejpopulárnější označen Real Madrid, letos po něm přebrala pomyslné žezlo Barcelona, kterou do své oblíbené trojky vměstnalo 44 procent fanoušků, zatímco Bílý balet se musel spokojit s 37 procenty. Atlético (18 procent), Valencia (18 procent) a Athletic (následují).

Jedenapadesát procent dotázaných označilo Real Madrid jako jeden ze tří nejneoblíbenějších celků. U Barcelony tak učinilo 40 procent, u Sevilly 30 procent a Atlético "nemusí" 29 procent příznivců.

Jaké týmy jsou nejoblíbenější? (modrý - označen jako nejoblíbenější tým, šedivý - označen jako druhý nejoblíbenější tým, oranžový - označen jako třetí nejoblíbenější tým)

Jaké týmy jsou nejneoblíbenější? (modrý - označen jako nejneoblíbenější tým, šedivý - označen jako druhý nejneoblíbenější tým, oranžový - označen jako třetí nejneoblíbenější tým)

Kde má velká dvojka podporu a kde naopak není oblíbená

Barcelona je nejoblíbenějším týmem fanoušků Athleticu, Málagy, Mallorcy, Osasuny, Realu Sociedad, Sportingu a Valencie, naopak neboduje v táborech Espanyolu, Granady, Levante, Racingu, Raya a Realu Madrid.

Real Madrid vyvolává největší množství sympatií mezi fanoušky Betisu, Getafe, Granady, Levante, Racingu a Raya, naproti tomu není Mourinhova parta oblíbená u příznivců Athleticu, Atlética, Barcelony, Osasuny, Realu Sociedad, Sportingu, Valencie, Villarrealu a Zaragozy.

Které týmy označili fanoušci jednotlivých klubů za nejvíce (zeleně) a nejméně (červeně) oblíbené? 

Rayo Vallecano má nejlepší poměr oblíbenosti a neoblíbenosti

Pokud se spočítá poměr oblíbenosti a neoblíbenosti, vychází jako vítěz Rayo Vallecano s 9 plusovými procenty. Málaga, Valencia a Villarreal následují se 7 procenty.

Jednoznačně nejhůře v tomto směru vychází dvojice Sevilla (-19 procent) a Real Madrid (-18 procent). Atlético Madrid má třetí nejhorší poměr, který činí -9 procent.

Osasuna, Levante, Barcelona a Athletic jsou dalšími účastníky La Ligy, jejichž hodnoty mají zápornou hodnotu.

Rozdíl mezi oblíbeností a neoblíbeností jednotlivých klubů:

Vzájemná nevraživost

Celých 97 procent fanoušků Realu Madrid označilo Barcelonu jako nejméně oblíbeného soka, opačným směrem tak učinilo "pouze" 77 procent příznivců Culés. Averze vůči Bílému baletu je tak větší v táborech Osasuny (92 procent), Athleticu (90 procent), Atlética (84 procent) a Realu Sociedad (78 procent).

Velkou roli hrají v tomto měřítku městská derby, nevraživost mezi Betisem a Sevillou je téměř stejná (85 ku 82 procentům), 84 procent fanoušků Atlética nesnáší Real Madrid, 77 procent příznivců Espanyolu poslalo podobný vzkaz do Barcelony.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace