Barcelona by se nebránila výměně Ter Stegen - Donnarumma

Donnarumma v PSG

Vedení katalánského klubu nevidí možnou záměnu brankářů s pařížským gigantem jako zcela špatný nápad. Donnarumma navzdory předpokladům při podpisu smlouvy v PSG není v pozici neotřesitelné jedničky a již několikrát vyjádřil přání, že by se odchodu nebránil.

Barcelona připravuje tým na příští sezónu, se začleněním Ferrana Torrese zároveň dává jasný signál. Tým projde omlazením a slibní mladí hráči budou tvořit novou Barcelonu společně s posledními pamětníky úspěšného berlínského finále Ligy Mistrů v roce 2015. Spousta z nich již v týmu figuruje, ale lepší výsledky jsou obětí malých zkušností z důležitých zápasů.

Mezi mnoho jmen, které Barcelona pečlivě sleduje a přemýšlí o nich jako o potenciálních posilách, v posledních hodinách přibylo jedno zvučné. Podle informací deníku El Nacional Barca oslovila PSG a snaží se pochopit, zda by francoouzský mistr byl ochoten přistoupit na brankářskou výměnu Ter Stegen – Donnarumma. Celá operace přitom patrně vzešla z nabídky Mino Raioly, hráčova agenta, který se tak pokouší plnit přání Donnarummy o tom, že by rád změnil své působiště.

Výměna by mohla být výhodná pro oba brankáře. Německý brankář je nezpochybnitelnou jedničkou, ale po operaci kolene ještě není zcela v pořádku a daleko úrovně jednoho z nejlepších brankářů světa.

Donnarumma naopak do PSG přestupoval poté, co mu v AC Milán vypršela smlouva a zároveň v době, kdy se s reprezentací stal Mistrem Evropy. Z turnaje si odvezl cenu pro nejlepšího brankáře Starého kontinentu, přesto se v PSG střídá v brance s Keylorem Navasem. A navzdory slibu, že do PSG přichází jako jednička. Italský reprezentační brankář kvůli své aktuální situaci v klubu vyjádřil svou nespokojenost a pokud se nic nezmění, přál by si nejpozději v létě změnit své působiště.

Barcelona bedlivě monitoruje situaci dvaadvacetiletého brankáře, který už několik let hraje v nejvyšších evropských ligách a má za sebou řadu reprezentačních i klubových  úspěchů. S hráčovým agentem navíc je v neustálém kontaktu, protože se snaží nenechat si uniknout ani Erlinga Haalanda.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace