Barcelona bylo blízko první ztrátě, spasil ji Jordi Alba

Jordi Alba rozhodl o výhře Barcelony (© marca.es)

Barcelona se hodně nadřela na třetí vítězství v základní skupině Ligy mistrů. O výhru nad Celticem se v nastaveném čase zasloužil Jordi Alba.

Katalánci tak zásluhou další těsné výhry zůstávají v tabulce se stoprocentní bilancí a mají nakročeno k pohodlnému postupu do vyřazovací fáze.

Už v úvodu utkání ukázala Barcelona svou sílu, jenže Alexis Sanchez nedokázal překonat Forstera. A na hostujícím brankáři si posléze vylámal zuby i Bartra, který po Iniestově centru nedokázal zblízka brankáře Celticu prostřelit.

O pár vteřin později zažil Camp Nou šok. Na standardku Mulgrewa si naskočil Samaras a s pomocí Mascherana umístil míč mimo Valdesův dosah. Následně si vzal slovo domácí Messi a dvakrát z přímého kopu ohrozil bránu Celticu, oba pokusy letěly jen pár centimetrů mimo. V poslední minutě první půle se po rychlé kombinaci dostal k míči Iniesta a přízemní střelou Forstera konečně prostřelil.

Druhou půli se připomněli opět hosté, Izaguirre střílel nad a Wanyama vedle. Na druhé straně zkoušel technicky zakončit Messi ale minul. Celtic se poté zatáhl a zkoušel hru na brejky, jenže ve finální fázi je zrazovala nepřesnost.

Barcelona tlačila, Alexis Sanchez opět ztroskotal na Forsterovi. Songovu hlavičku srazila obrana Celticu na roh, Xavi střílel mimo. Tlak Blaugranas se stupňoval, Villa poslal svou střelu do pravé tyče brány. Celtic byl pár vteřin od překvapení, nakonec v nastavení inkasoval podruhé. Adriano přetáhl centr na zadní tyč, kde ho Jordi Alba dokázal usměrnit do sítě, reprezentační obránce tak dal výsledku definitivní podobu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace