Barcelona dobyla San Siro

Messi a Xavi byli strůjci vítězství (© marca.es)

Fotbalisté Barcelony se ve skvělém zápase na půdě AC Milán radovali z triumfu 3-2.

Obhájce titulu si tak zajistil konečné první místo ve skupině, které by v úvodním kole play-off mělo znamenat papírově slabšího protivníka.

Pep Guardiola nasadil na San Siru odvážnou formaci 3-4-3. A zápas začal pro Barcelonu dobře, protože šla do vedení zásluhou vlastní branky Van Bommela, jenž si srazil do sítě centrovaný balón Keity. Domácí se dožadovali odpískání offsidu Xaviho, rozhodčí Stark ale tentokrát na rozdíl od dalších situací v utkání rozhodl správně, gól byl regulérní.

Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Zlatan Ibrahimović, jemuž asi nikdy nebude chybět proti Barceloně motivace navíc, se díky pasu Seedorfa zjevil sám před Víctorem Valdésem a nezaváhal. Robinho a Messi ve svých šancích zklamali, do kabin šli přece jen spokojenější hosté. Xavimu pomohl k zemi Aquilani, nařízený pokutový kop proměnil Messi.

Penaltová situaci přinesla nejen žlutou kartu pro Argentinec za zastavení při prvním pokusu, ale také pro Nestu za údajný faul, který měl ale ve skutečnosti na svědomí Aquilani, pro něhož by to byla už druhá žlutá karta...

Další parádní moment střetnutí přišel po změně stran. Boateng si patičkou obhodil Keitu a podél Valdése poslal míč do sítě. Dramatická přestřelka pokračovala, gólový účet uzavřel král zápasu Xavi po ideální přihrávce Messiho.

V závěru se začalo se na hřišti jiskřit, na vítězství Barcelony v poměru 3-2 se už ale nic nezměnilo. Stadion San Siro viděl nádherné představení, kterému z ingrediencí, které dělají fotbal nejpopulárnější hrou světa, nechybělo vůbec nic.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Předchozí 1 Následující
Předchozí 1 Následující

Top plkálisti dnes

1. Jordi Alba 1
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace