Barcelona je oficiálně nejlepší klub světa

Lionel Messi přispěl k zisku další trofeje (© marca.es)

Král dostal korunu. Fotbalisté Barcelony zvítězili ve finále mistrovství světa klubů nad Santosem vysoko 4-0 a potvrdili, že jsou v současnosti nejlepším klubem světa.

A učinili tak skvělým výkonem, za který je snadné vítězství zaslouženou odměnou. Zatímco Messi předvedl skvělý výkon a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu, Neymar byl ze hry odříznut. Jak říkal před zápasem Cesc, pokud nebude mít Santos míč, nebude Neymar zlobit.

Španělský mistr nasměroval k vítězství po čtvrthodině Lionel Messi, když naložil s pasem Xaviho nejlépe jak mohl. Na Argentincův oblouček byl krátký brankář i obránce, který se snažil akci na poslední chvíli narušit.

Santos se ještě neoklepal z prvního direktu a inkasoval druhý. Přihrávku Dani Alvese zužitkoval Xavi. To nebylo ze strany Barcelony zdaleka vše. Magických 45 minut vylepšili ještě Cesc, jenž měl snadnou úlohu.

Brazilský celek nedokázal najít protilék na virus, který zcela ničil jeho obranné složky. Po změně stran sice dostal Neymar šanci snížit, na Víctora Valdése však nevyzrál. Naopak v závěru přidal svůj druhý gól Lionel Messi a upravil na konečných 4-0 pro Pep Team.

Barcelona podruhé v historii zvítězila na mistrovství světa klubů a nejvyšším vítězstvím v historii jeho finále dokázala, že její současná generace je zcela výjimečná.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace