Barcelona je po rekordní jízdě v polovině cesty za titulem

Tuhle Barcelonu góly jen tak neomrzí... (© as.com)

Barcelona se díky zaváhání Realu Madrid v Almeríi stala potřetí v řadě půlmistrem. Katalánci při své jízdě překonali několik rekordů.

La Liga ještě nezažila lepší první polovinu sezóny. Guardiolovi svěřenci překonali sami sebe ze sezóny 2008/2009, kdy z úvodních 19 zápasů posbírali 50 bodů. Tentokrát se Blaugranas dostali na hranici 52 bodů, a to s bilancí 17 výher (opět rekordní zápis), 1 remízy a 1 porážky. To vše při neuvěřitelném skóre 61:11.

V ohrožení je proto i historický počin Toshackova Realu Madrid ze sezóny 1989/1990, během které nastřílel Bílý balet celkově 107 branek.

Barcelona přepisovala i klubovou historii. Včerejší vítězství nad Málagou znamenalo už 28. soutěžní zápas bez porážky, což je o jeden více, než Culés předvedli v ročníku 1973/1974 pod vedením Rinuse Michelse a s Johanem Cruyffem v sestavě.

Skvělá forma Barcelony v posledních měsících byla odměněna i na nedávném galavečeru FIFA. Mezinárodní fotbalová federace udělila prestižní Zlatý míč Lionelu Messimu (finálovou trojici doplnili jeho spoluhráči Xavi Hernández a Andrés Iniesta) a do ideální jedenáctky roku se protlačilo hned šest zástupců katalánského celku - Gerard Piqué, Carles Puyol, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, David Villa a Lionel Messi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace