Barcelona nabídla osm důvodů, proč bylo předčasné mluvit o krizi

Fàbregas a Messi (© marca.es)

Barcelona smetla Osasunu 8-0 a dala zapomenout na poslední dvě zaváhání.

Katalánci ztratili před týdnem na Anoetě dvougólový náskok a s Realem Sociedad pouze remizovali, vedení neudrželi ani v Lize mistrů proti AC Milán, s nímž se rovněž rozešli výsledkem 2-2. Ihned se v médiích začalo spekuloval o ztrátě formy či motivace Pep Teamu, včerejší střetnutí proti Osasuně však přineslo hned osm důvodů, proč šlo o předčasnou kritiku. A jeden hezčí než druhý.

Hlavním strůjcem nejvyššího domácího vítězství Blaugranas od sezóny 1996/1997 byl Lionel Messi. Argentinec zaznamenal hattrick a dvě asistence, v letošní sezóně nastřílel v sedmi zápasech už devět gólů. Opět dokonale fungovala Messiho spolupráce s Cescem Fàbregasem.

Letní posila připravila Messimu asistencí třetinu zásahů. Fàbregas dal po návratu do katalánské metropole čtyři branky, tři z nich po pasu Messiho. Desítky milionů eur investovaných do Fàbregase se začínájí vyplácet dříve, než kdokoliv čekal. Oba hráči spolu mohou hrát poslepu. Jako by se jejich cesty před mnoha lety vůbec nerozdělily...

"Až uvidím, že hráči neběhají, že mají plné břicho, řeknu to. Až budeme hrát špatně, tak mi věřte, že sem přijdu a řeknu to. Ale proti Realu Sociedad a AC Milán jsme nehráli špatně, kritiky nebyly oprávněné. Někdo mě chtěl naštvat, ale to se mu nepovedlo, jsem šťastný člověk," hodnotil po zápase Pep Guardiola uplynulý týden, během kterého se ho novináři opakovaně ptali, zda-li se blíží konec úspěšného cyklu Barcelony.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace