Barcelona nabrala na San Siru dvougólové manko

Prince Boateng (© marca.es)

Barcelonu čeká v odvetě osmifinále Ligy mistrů těžká práce, na Camp Nou totiž bude muset dohánět manko 0-2, které nabrala na hřišti AC Milán.

Barcelona nastoupila v očekávané sestavě a očekávaný byl také průběh hry. Hosté drželi balón na kopačkách a hledali skulinku v dobře pracujícím defenzivním bloku AC. Milánští prozměnu spoléhali na rychlé kontry.

Výsledkem byl nepříliš záživný první poločas, v němž byl z domácích nejaktivnější El Shaarawi, jenž si ale v úniku balón ukopl a o chvíli později nedosáhl na centr z pravé strany. Barcelona zahrozila jen dalekonosnou střelou Xaviho, s níž neměl Abbiati problém.

Deset minut po změně stran Zapata rukou přiklepl míč Princi Boatengovi, jenž ho poslal za záda Víctora Valdése. Kontroverzní branka platila, AC Milán se ujal vedení. O odpověď se pokoušel v 76. minutě Andrés Iniesta, jehož povedená rána z dálky prosvištěla těsně mimo.

Neujal se ani Xaviho přímý kop. O chvíli později předvedli domácí perfektní kombinační akci, kterou bezchybně zakončil z první mimo dosah Víctora Valdése Muntari. Carles Puyol po rohovém kopu hlavičkova vedle Abbiatiho svatyně.

Barcelona na San Siru padla 0-2, když si za celý zápas nedokázala vytvořit stoprocentní gólovou příležitost. Naopak italskému celku vyšla taktika na jedničku, do odvety jde proto ve velké výhodě.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace