Barcelona odmítá, že by Chumi nastoupil v Copě neoprávněně

Záběr z utkání (© sport.es)

Deník El Mundo přinesl informaci o možném neoprávněném startu mladíka Chumiho za Barcelonu v prvním utkání osmifinále Copa del Rey proti Levante.

Devatenáctiletý obránce nastoupil v základní sestavě, což podle El Munda odporuje pravidlům, neboť si měl odpykávat trest za pět žlutých karet, které nasbíral v dresu rezervního mužstva Barcelony.

Pokud by se prokázalo, že Chumi nemohl do utkání na Ciutat zasáhnout, hrozila by Kataláncům kontumace a vyloučení ze soutěže. To však není pravděpodobné, neboť nikdo nepodal do limitu 48 hodin po zápase oficiální stížnost.

Barcelona se navíc brání tím, že žlutá karta znamená na rozdíl od červené lehký prohrešek. A v takovém případě je podle pravidel Španělského fotbalového svazu hráči umožněn start v jiné soutěži, než v jaké má mít stopku. S největší pravděpodobností se tak nebude opakovat situace z konce roku 2015, kdy byl z Copy vyloučen Real Madrid, neboť nasadil Denise Cherysheva, jemuž se přenesl trest z předešlého ročníku, kdy působil ve Villarrealu.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace