Barcelona po druhé remíze s PSG vydřela postup

Pedro vstřelil postupový gól (© marca.es)

Barcelona remizovala i ve druhém čtvrtfinále Ligy mistrů s PSG, tentokrát na Camp Nou 1-1. Ve spojení s výsledkem 2-2 z úvodního duelu to znamená pro katalánský klub vydřený postup.

Blaugranas nebudou mezi posledními čtyřmi účastníky nejprestižnější klubové soutěže chybět pošesté v řadě. Zdolat PSG ale bylo možná těžší, než mnozí předpokládali.

Už úvodní duel, který poznamenaly chyby Wolfganga Starka, ukázal, že francouzský tým živený petrodolary nebude snadnou kořistí. A v Barceloně se to potvrdilo. V prvním poločase to bylo právě PSG, kdo měl ke gólu blíže. Zatímco domácím se nedařilo dostat se do vyložené šance, hosté měli příležitosti Lavezzim a Lucasem Mourou, v obou případech se zaskvěl spolehlivý Víctor Valdés.

Pět minut po změně stran se poprvé měnilo skóre a nebylo to k radosti zaplněného stadionu, neboť PSG šlo do vedení zásluhou Javiera Pastoreho. O deset minut později přišel na hřiště Lionel Messi. Přestože bylo na Argentincovi patrné, že nemá svalové zranění ještě stoprocentně doléčené, byl rozhodujícím faktorem.

Právě po Messiho akci se v 70. minutě dostal k míči Villa, přenechal ho Pedrovi, jenž vstřelil postupový gól. Andrés Iniesta mohl stav otočit ve prospěch Barcelony po skvostné otočce, avšak pálil jen do boční sítě. Mrzet ho to nemuselo, svěřenci Tita Vilanovy postupový resultát udrželi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace