Barcelona přišla v Paříži o výhru v nastaveném čase

Lionel Messi se opět trefil (© marca.es)

Barcelona remizovala v prvním utkání čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti PSG 2-2.

Přestože jde v pohárové matematice o dobrý výsledek, Barcelona může žehrat na osud, který k ní tentokrát nebyl příznivý. Mascherano a Messi museli ze zápasu odstoupit kvůli zranění, Ibrahimovićovi, jenž původně neměl vůbec hrát kvůli trestu, byl uznaný gól z offsidu a v nastaveném čase domácí vyrovnal za pomoci šťastné teče.

Ancelotti mnohé překvapil aktivní hrou, která dělala Kataláncům problémy. Jednou musela Víctoru Valdésovi pomoci branková konstrukce, v dalších šancích, zejména proti Ibrovi, předvedl reprezentační gólman své umění na výtečnou. Do vedení šli v závěrečné fázi poločasu hosté, když Dani Alves, který byl společně s krajanem Thiagem Silvou jedním z nejlepších na hřišti, přesně našel Messiho, jehož střela znamenala první gól večera.

Messi do druhého poločasu nenastoupil kvůli zranění, které ho podle prvních odhadů pošle na marodku na tři týdny. Dvojnásobný časový úsek stráví mimo hru Mascherano, pro něhož rovněž skončilo střetnutí předčasně.

PSG vyrovnalo deset minut před koncem díky dorážce Zlatana Ibrahimoviće. Branka padla z jasného offsidu, přesto byla uznána. Chvíli před koncem fauloval Sirigu Alexise Sáncheze a Xavi nařízený pokutový kop proměnil. Radost Barcelony byla předčasná. Ve čtvrté minutě nastaveného času vypálil Matuidi, balón se otřel o Bartru, na což Víctor Valdés nestihl zaregovat.

Barcelona má trumfy ve svých rukách, neboť kouzlo Camp Nou je do odvety velkou zbraní. Titu Vilanovovi však přidělávají vrásky zdravotní problémy Lionela Messiho, jenž druhý souboj s PSG zřejmě zmešká.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace