Barcelona se obává zájmu o Umtitiho. Chystá pro něj vylepšený kontrakt

Samuel Umtiti (© sport.es)

Necelý rok a půl obléká Samuel Umtiti dres Barcelony a stal se jedním z obvyklých členů její základní sestavy. To však přitahuje zájem dalších klubů, Katalánci si proto chystají nadějného beka pojistit novou smlouvou.

Ta součásná má platnost do roku 2021 a výkupní klauzuli 60 milionů eur, což je vzhledem k poslednímu přestupovému období suma, která je pro hodně hodně nápadníků snadno dosažitelná. A o Umtitiho je zájem zejména v bohaté Premier League. Už v létě sondoval situaci okolo 23letého reprezentanta Francie Manchester United José Mourinha.

Podmínky nového kontraktu na Camp Nou, jemuž je samotný Umtiti podle listu Sport nakloněn, by hráči zajistily navýšení gáže, která se nyní pohybuje okolo 3 milionů eur ročně, což je v barcelonském kádru podprůměrná částka. Časově by pak došlo k posunu platnosti smlouvy o rok, případně dva.

Výrazně navýšena by byla výkupní klauzule, Sport odhaduje její novou hodnotu na 180 milionů eur, což by mělo zájemce odradit.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace