Barcelona touží po Brozovičovi, v záloze má Oriola Romeua

Marcelo Brozovič

Katalánský klub v posledních dnech svůj zájem soustředí na chorvatského záložníka Interu Milán, Marcela Brozoviče, kterého obletují zájemci ze Saudské Arábie. Zatím se s nimi ovšem hráč nedohodl, proto o jeho angažmá může usilovat také Barcelona. V případě, že by přestup nebyl dotažen do úspěšného konce, má v záloze lowcost variantu v podobě Oriola Romeua z Girony.

Barcelona zatím nad přestupem Marcela Brozovice hůl neláme a doufá, že se podaří domluvit se samotným hráčem i s klubem. Poté, co chorvatský záložník odmítl prvotní nabídku saudskoarabského Al Nassr a prozatím se nevyjádřil k její vylepšené podobě, se o jeho služby začíná ve zvýšené míře ucházet také Barcelona. Podle trenéra Xaviho Hernándeze se jedná o špičkového záložníka, který by se hodil do plánů klubu, když v předchozích dnech nevyšla jednání se Zubimendim a Kimmichem.

Příchod chorvatského reprezentanta ale není vůbec jednoduchá operace, která předpokládá investici ve výši přibližně 23 milionů eur za přestup a také plat odpovídající kvalitě Marcela Brozoviče, vicemistra světa s národním týmem z roku 2018 a kapitána úřadujících vicemistrů Evropy.

Barcelona má proto v rukávu alternativní cestu, která vede do Girony. Právě zde hraje jednatřicetiletý záložník Romeu, jenž má v klubu smlouvu do roku 2025, ale výstupní klauzule činí pouze 10 milionů eur. Rodák z Uldecony má s herní filosofií klubu zkušenosti, jelikož působil v její mládežnické akademii před svým odchodem do Chelsea v roce 2011, prosadil se ovšem výrazněji až během osmi let v Southamptonu. Před sezónou 2022/23 se vrátil do španělské ligy, kde o něj projevila zájem Girona.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace