Barcelona v El Clasicu rozstřílela Real Madrid vysoko 5-0

as.com

Řeč je pochopitelně o ženském fotbale, ale v Barceloně tuto zprávu kvitovali fanoušci s radostí. Hráčky Barcelony se totiž staly mistryněmi La ligy a korunovaly tak naprosto bezchybnou sezónu, ve kterém navíc touží i po vítězství v Lize Mistrů, kde jim v cestě do semifinále bude opět stát Real Madrid.

Ženský fotbalový tým Realu Madrid se na horké půdě Barcelony držel téměř celý první poločas, než skóre ve 41. minutě načala nejlepší hráčka světa, osmadvacetiletá záložnice Alexia. Bílý balet vzdoroval statečně a dlouho, ale Barcelona měla všechny karty na své straně. Hrála doma, měla motivaci stát se v předstihu mistrem ligy a navíc jsou fotbalistky Barcy v této sezóně nedostižné a zasloužily by si hrát svou vlastní ligu. Z odehraných čtyřiadvaceti utkání nepoznaly ani jednou porážku a se ziskem 72 bodů kralují lize. Suverénní jsou také v Lize Mistrů, kde základní skupinu vyhráli s působivým skóre 24:1 a hříčkou osudu jim los ve čtvrtfinále přisoudil opět Real Madrid.

Tým Barcelony se i v El Clasicu mohl spolehnout na umění nejlepší hráčky světla, Alexie Putellas, která otevřela gólový účet ve 41. minutě a naděje Realu rozmetla o dvě minuty později. Hotovo, hráčky Realu byly na ručník. Marně fanoušci reklamovali velice sporné rozhodcování zápasu, chybné verdikty padaly nutno podotknout na obou stranách. Ve druhém poločase už se hráčky Barcelony fotbalem jen bavily, opadlo z nich napětí a s výsledkem 2-0 v zádech začaly být stále více nebezpečné.

Po výstavní střele Guijarro do šibenice a vlastní brance Peter fanoušci požadovali dokonání potupy v podobě páté branky a dočkali se na sklonku zápasu. Skóre na 5-0 upravila Hermoso a se závěrečným hvizdem mohly vypuknout oslavy třetího ligového titulu v řadě (sedmého celkově). Real Madrid na druhé straně asi nikdo nemohl vinit z toho, že v derby nezískal body, ale v posledních šesti ligových zápasech budou muset hráčky pořádně zabrat. Příčky zajišťující evropské poháry jsou totiž vzdáleny o pět bodů a kromě utkání s Tenerife v příštím kole už nemají hráčky Realu k dispozici žádné jiné přímé souboje se soupeřkami před sebou. Hrozba neúčasti v příští sezóně Ligy Mistryň je reálná.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace